1 min læsningSom forventet – Jude Bellingham indberettet til det tyske disciplinærudvalg

Jude Bellingham anklagede dommer Felix Zwayer for bestikkelse efter Dortmunds 3-2 nederlag til Bayern München lørdag aften, og nu er han ifølge tyske bild.de blevet indberettet for sine udtalelser.

1 min læsning
Jude Bellingham er kommet søgelyset hos både medierne, politiet og det tyske fodboldforbund, efter han udtalte sig om dommer Felix Zwayers historik med matchfixing. Foto: Ina Fassbender/AFP/Ritzau Scanpix

Jude Bellingham var lørdag aften ude med anklager om matchfixing mod kampens dommer, Felix Zwayer, da Dortmund tabte 3-2 mod Bayern München.

Og det får nu helt som forventet et efterspil ved den tyske disciplinærinstans.

Den 18-årige englænder følte sig bortdømt i en situation, hvor dommer Zwayer dømte straffe mod Mats Hummels for hånd på bolden. Et straffespark som Bayern München efterfølgende scorede på og siden vandt 3-2, og hvorefter Bellingham udtalte følgende til Viaplay efter opgøret:

Det var bare en enkelt ud af mange kendelser i kampen, man kan kigge på. Du giver en dommer, der tidligere har været involveret i matchfixing, lov til at dømme den største kamp i Tyskland. Hvad kan man forvente?

Ifølge BILD.de har dommerobservatør Marco Haase nu indgivet en rapport mod englænderen, og DFB’s disciplinærudvalg allerede i gang med at undersøge sagen. 

– Kontrolkomitéen vil undersøge Dortmund-spilleren Jude Bellinghams udtalelser i forhold til den sportslige straffelovgivning, siger Dr. Anton Nachreiner, formanden for DFB’s (tyske fodboldforbund, red.) kontrolkomité.

Der venter med stor sandsynlighed en længere karantæne til Bellingham.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

Notifikationer