1 min læsningAnklaget dommer efter ‘Der Klassiker’ – der er en forklaring

Felix Zwayer fik voldsom kritik fra flere Dortmund-stjerner efter kampen mod Bayern Munchen. Men nu forklarer han sig.

1 min læsning
Felix Zwayer forklarer nu flere af de kendelser, han blev kritiseret for efter kampen mellem Dortmund og FC Bayern München. Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS/ Wolfgang Rattay

Der var stor drama lørdag aften, da Dortmund og Bayern München dystede i en af de største fodboldkampe i verden – ‘Der Klassiker’.

Bayern München tog alle tre point med hjem til Sydtyskland på blandt andet et straffespark dømt til Bayern München, hvor Dortmunds forsvarsspiller, Mats Hummels, havde hånd på bolden.

Efter kampen indikerede Jude Bellingham, at dommeren var bestukket, og også Erling Haaland kritiserede dommeren som ‘værende arrogant’.

Læs også: Bellingham antyder matchfaxing efter nederlaget til Bayern

Nu forklarer Felix Zwayer de to kendelser, han er blevet kritiseret mest for.

I forbindelse med Mats Hummels’ håndbold på bolden ‘så han umiddelbart i kampen, at der var en kontakt’, udtalte Zwayer efter kampen til tysk Sky Sports. Men om armen var blevet strakt ud eller ej var umuligt at opfatte, hvorefter han kommunikerede det til VAR.

– Og fordi videoassistent Tobias Welz forklarede, at Hummels havde “strakt armen væk fra kroppen i en unaturlig stilling”, besluttede jeg at se situationen igennem og til sidst for at dømme straffespark, sagde Zwayer efter opgøret.

I løbet af kampen, var der også en situation, hvor Marco Reus og Dortmund argumenterede for et straffespark i kamp med Lucas Hernández fra Bayern. Men til den situation forklarede dommer Zwayer:

– Den havde jeg et helt klar vurdering af, at der ikke var straffespark, og VAR havde heller ingen indvendinger.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Timeline

Notifications

Notifikationer