800-måls jubilaren Ronaldo sender Arsenal hjem med nederlag

Manchester United og Arsenal har tørnet sammen utallige gange i intense opgør. Torsdag aften bød på et pudsigt føringsmål og en 800-målsjubilar i Ronaldo.

Cristiano Ronaldo havde fået plads hos Michael Carrick igen, og kvitterede med to mål. Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix.

Alex Ferguson mod Arsene Wenger, Roy Keane mod Patrick Vieira og Michael Carrick mod Mikel Arteta. De to første var store rivaliseringer i 90’erne og 00’erne, mens sidstnævnte duet har mødt hinanden seks gange på banen med fire United-sejre og to uafgjorte til følge. Torsdag stod Arteta og Carrick i spidsen for hvert sit hold, der ikke længere lever op til fordums styrke. Cristiano Ronaldo, som også spillede i Uniteds storhedstid skulle torsdag aften indtage hovedrollen.

Efter Ole Gunnar Solskjærs fyring har Carrick-ledede United hentet en svær europæisk udesejr og en uafgjort på Stamford Bridge. Arsenal kom til kampen med et enkelt nederlag i 14 kampe. Begge hold havde altså masser af momentum før kampen på ‘Drømmenes Teater’.

Fra Martin Atkinsons startfløjt var gæsterne fra London klar til kamp, mens Manchester United havde svært ved at finde hinanden. Indenfor de første to minutter fik Arsenal tre hjørnespark og var en enkelt gang tæt på ved en Marcus Rashford afretning mod eget mål.

Kampens første mål startede også ved et Arsenal-hjørnespark. Kaotiske scener foran mål og en Fred-stempling på David De Geas akillessene fik den spanske målmand til at smide sig så lang han var. Dommer Martin Atkinson så ikke De Geas store smerte, og spillet fik lov at fortsætte, selvom målmanden var ukampdygtig. Et par hovedstød senere endte bolden på kanten af feltet hos Emile Smith Rowe, der flugtede bolden i United-målet, mens De Gea fortsat lå og vred sig på grønsværen.

Hokus pokus – Martin Atkinson i fokus. Indledningsvis virkede det til, at kampens dommer ikke ville dømme mål, men efter flere minutters samtale gennem headsettet fik Arsenal deres føringsmål.

Manchester United kom markant bedre med i spillet efter Arsenals føringsmål og fik flere store chancer. Cristiano Ronaldo havde blandt andet bolden på kanten af feltet, men en forkølet afslutning pressede ikke for alvor Aaron Ramsdale i målet.

Kort før pausen var Jadon Sancho let på tå og snød to Arsenal-forsvarer med en pasning til Fred i feltet. Fred spillede bolden videre til Bruno Fernandes, som på kanten af det lille felt nemt kunne udplacere Aaron Ramsdale.

Tre minutter inde i dommerens tillægstid hev Harry Maguire med begge arme Takehiro Tomiyasu ned i feltet, og Arsenal-spillerne appellerede for straffespark. Det ville Martin Atkinson overraskende ikke høre på, og holdene kunne gå i omklædningsrummene med 1-1.

Med pauseteen veloverstået startede anden halvleg, ligesom første halvleg også med et Arsenal-hjørnespark. Her måtte David De Gea diske op med en flot redning på Gabriels hovedstød.

Til gengæld var det alt Arsenal kom med, før der stod Manchester United og Cristiano Ronaldo på det hele.

Med et flot Manchester United opspil endte bolden hos Ronaldo, der kvikt afdriblede Thomas Partey med en stopfinte og sparkede hårdt mod Arsenal-målet. Aaron Ramsdale var klar og fik med hoften dirigeret bolden væk fra mål.

Før Arsenal vågnede op, skulle Ronaldo få endnu en mulighed. Emile Smith Rowe tabte bolden på midten, og en hurtig omstilling endte hos Marcus Rashford. Englænderen satte en hård inderside på tværs til Cristiano, som fortjent sætter United foran tæt under mål. Portugiserens mål nummer 800 i karrieren.

Gabriel Martinelli havde overtaget pladsen fra Bukayo Saka på kanten i Arsenals startopstilling. Den unge brasilianer var i flere omgange farlig, og to minutter efter Uniteds føringsmål fik han plads på højrekanten. Med overblik og finesse fandt han Martin Ødegaard. Nordmanden sparkede hårdt bolden i det lange hjørne uden chance for De Gea. Endnu en udligning i en vild kamp.

Norske Ødegaard var ikke færdig med at være i rampelyset. Tyve minutter før tid fældede han Fred i feltet, hvorefter dommer Atkinson viftede afværgende. Igen måtte headsettet i brug, da det var tydeligt for seere og VAR-bilen, at Manchester United blev snydt for et straffespark.

En tur ved VAR-skærmen fik også kampens dommer til at indse fejlen. Cristiano Ronaldo fik ikke lov at være på 800 mål i karrieren længe, da han på straffesparket tonsede bolden ind i midten af målet.

Mod kampens afslutning faldt Uniteds defensiv helt tilbage på banen, mens Arsenal pressede på. Pierre Emerick Aubameyang havde gæsternes absolut største mulighed. Den hurtige angriber skulle fra kanten af det lille felt kun passere David De Gea, men uskarpheden, som Aubameyang har vist i de seneste kampe, var ikke forsvundet, og De Gea holdt den udlignende scoring fra døren.

To minutter før tid skulle hjemmeholdet have lukket kampen med en opstilling, hvor de var tre mod to. En heroisk tackling fra Tomiyasu i Arsenal-defensiven fik det bremset, og flere store chancer blev det ikke til.

Michael Carrick er dermed fortsat ubesejret overfor Mikel Arteta og vil formentlig være det i en rum tid, eftersom Ralf Rangnick overtager tøjlerne i Manchester United efter aftenens kamp. United nærmer sig samtidig Arsenal i Premier League, hvor hjemmeholdet efter kampen indtager en syvendeplads. Gæsterne holder fortsat fast i femtepladsen, men har både Tottenham og United i hælene.