UDLANDSPROFFERNE uge 47: Scoringer for tophold i Belgien, Østrig og England

På campo.dk giver vi dig hver mandag formiddag et overblik over, hvordan den seneste uge er gået for de danske spillere, der tjener deres løn udenfor landets grænser. Mål, debut og udvisninger - stort og småt.

Danske målscorere i udlandet

I Danmark har vi over 300 professionelle fodboldspillere, der til dagligt spiller fodbold i mere end 30 forskellige lande.

Vi vil på campo.dk ugentligt give et overblik over nogle af de danskere, man ikke nødvendigvis hører om hver eller hver anden dag. Vi udvælger nogle af de spillere, der har gjort sig bemærket for enten noget godt, noget skidt, eller noget midt imellem.

Viktor Fischer – Royal Antwerp FC
Den tidligere F.C. København-spiller, Viktor Fischer, har efter skiftet til belgiske Royal Antwerp, der har danske Brian Priske som cheftræner, være mere eller mindre fast del af den belgiske startopstilling. Søndag aften skulle Fischer og Antwerp hjemme på Bosuilstadion møde Oostende i den belgiske Jupiler League, hvor Priskes mandskab skulle forsøge at holde fast i toppen af ligaen. Her fik Viktor Fischer en stor hovedrolle, da han efter tre minutter af anden halvleg kunne bringe sit belgiske mandskab foran med 1-0. I det 62. minut var den danske offensivspiller igen på spil, da han leverede en assist til schweiziske Michael Frey. Et kvarter før tid valgte Brian Priske at skifte Fischer ud til fordel for den blot 20-årige belgier Michel-Ange Balikwisha. Fem minutter senere scorede Manuel Benson til 3-0 og lukkede kampen. Sejren betyder, at Fischer og Antwerp placerer sig på andenpladsen i ligaen kun fire point fra Royale Union SG på førstepladsen. Viktor Fischers kamp imod Oostende var hans 14. kamp i denne sæsons Jupiler League, hvor han indtilvidere har scoret to mål og lavet seks assist.

Anders Dreyer – Rubin Kazan
Den tidligere FC Midtjylland-spiller, Anders Dreyer, har fået en god start på sit eventyr i Rusland, hvor han har været fast starter siden sin ankomst i klubben. Her er det blevet til ni kampe, hvor Dreyer har scoret fem mål. Søndag spillede Dreyer og Kazan et opgør imod Dynamo Moskva hjemme på Central Stadium i Kazan. Hjemmeholdet kom skidt fra start og var bagud allerede efter 18 minutter. Inden 2. halvleg havde Rubin Kazan dog allerede udlignet, inden danske Dreyer fik en hovedrolle for det russiske mandskab i starten af anden halvleg. Den tidligere FCK-spiller Guillermo Varela begik et straffespark, som Anders Dreyer skulle sparke, og her svigtede danskeren ikke. Et sikkert spark i midten af målet var nok til at udplacere Anton Shunin i Moskva-målet. Desværre var det ikke nok for Dreyer og Kazan, da Dynamo Moskva scorede yderligere to gange og kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med 2-3. Søndagens nederlag betyder, at Anders Dreyer og Rubin Kazan placerer sig på den russiske Premier Leagues niendeplads efter 16 runder.

Philip Billing – AFC Bournemouth
Bournemouth ligner et hold, som er på vej tilbage i den engelske Premier League, hvor de sammen med Fulham har skabt sig et forspring til de resterende hold i The Championship, og danske Philip Billing har spillet en stor rolle hos Bournemouth. Lørdag mødte den danske midtbanespiller og resten af Bournemouth-mandskabet Coventry City F.C. hjemme på Vitality Stadium. Kort inden pause bragte Bournemouth sig i front, og 20 minutter inde i anden halvleg var det Billing-time, da danskeren for syvende gang i denne sæson kom på scoringstavlen for det engelske mandskab. Desværre for Billing og holdkammeraterne blev de kort efter reduceret til ti mand, da Jefferson Lerma så rødt, og så leverede Coventry en god slutspurt, hvor de først i det 85. minut fik udlignet og senere i det 95. minut kunne sende udligningen i mål. Lørdagens uafgjorte resultatet betyder, at Billing og Bournemouth fortsat er at finde på andenpladsen i The Championship med otte point ned til West Bromwich på tredjepladsen.

Simon Kjær – AC Milan
AC Milan og Simon Kjær har fået en fremragende start på denne sæsons Serie A, hvor Milano-mandskabet i de første 13 kampe kun har tabt en enkelt kamp, spillet to uafgjorte og vundet resten. Her har den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, især spillet en stor rolle som ankeret i Milano-holdets forsvar. Søndag eftermiddag skulle den danske forsvarsspiller dog få en uheldig hovedrolle, da AC Milan hjemme på San Siro mødte Sassuolo i Serie A. Milaneserne fik ellers en god start på kampen, da Kjærs forsvarsmakker i lørdagens kamp, Alessio Romagnoli, bragte hjemmeholdet foran efter 21 minutter. Føringen varede dog kort, da udeholdet allerede tre minutter efter udlignede til 1-1. Efter lidt over en halv times spil skulle Simon Kjær få en uheldig hovedrolle, da han blev ramt i ryggen af Milan-målmanden Mike Maignans redning, hvorefter bolden gik i eget mål. 2o minutter inde i anden halvleg blev ondt værre for Kjær og Milan, da Sassuolo lukkede og slukkede kampen med en 1-3-scoring. Selvom Simon Kjær og AC Milan tabte søndagens opgør indtager de stadig Serie A’s andeplads, kun tre point efter ligaens førerhold, Napoli.

Rasmus Nissen Kristensen – Red Bull Salzburg
Intet er ovre, før den tykke dame har sunget, men mesterskabet i den østrigske Bundesliga ser allerede ud til at være på vej mod Salzburg og Red Bull. Efter 16 spillerunder har Red Bull Salzburg således 12 point ned til Wolfsberger på andenpladsen, og det er endda til trods for, at de lørdag fik sæsonens første resultatmæssige dukkert mod Klagenfurt. Danske Rasmus Nissen Kristensen ledte for tredje gang i de 16 Bundesligakampe Salzburg på banen som anfører, men det skulle blive en kamp med både op- og nedture for den danske landsholdsspiller. Efter en halv time kunne han nemlig se forsvarskollegaen Oumar Solet tage det lidt for laissez faire, og hans boldtab på midten af banen blev straffet af Klagenfurt. Med ti minutter tilbage af kampen blev det også til 2-0 for hjemmeholdet i en situation, hvor RB Salzburg-målmand Philipp Kohn næppe vil være ovenud tilfreds med egen præstation. Nede med to mål betød det derfor ikke det helt store, at det i overtiden lykkedes Rasmus Nissen Kristensen at reducere til 2-1. Flere mål blev det nemlig ikke til, og dermed indkasserede Red Bull Salzburg sæsonens første Bundesliga-nederlag. Rasmus Nissen Kristensen har spillet 15 ud af 16 kampe for Salzburg-klubben i denne sæsons Bundesliga, og kun i én af de 15 kampe er det ikke blevet til fuld spilletid. Scoringen lørdag var hans femte bundesligtræffer i denne sæson.

Hvad skete der ellers?

• I den næstbedste belgiske række blev det til sæsonens sjette clean sheet for David Jensen, da han og KVC Westerlo slog Lommel med 0-1.
  • I Stuttgart havde de ikke fundet plads til Wahid Faghir i fredagens bundesligakamp, og derfor var han med for klubbens andethold lørdag. Her var Faghir med en scoring medårsagen til, at det Stuttgarts reserver slog Rot-Weiss Koblenz 2-0.
  • I den næstbedste østrigske række kom Maurits Kjærgaard for tredje gang i sæsonen på tavlen for FC Liefering, da han åbnede scoringen i deres 3-2-sejr over SV Kapfenberg. FC Liefering og Red Bull Salzburg er samarbejdsklubber, og Liefering fungerer som reservehold for Salzburg. Derfor er det også blevet til minutter i Champions League for Maurits Kjærgaard i de seneste to opgør for Red Bull.
  • I Tyrkiet har Andreas Cornelius og Trabzonspor direkte kurs mod det første mesterskab siden sæsonen 83/84. I mandags blev det til en 3-0-sejr over Gaziantep, hvor danskeren scorede kampens sidste mål.
  • I Israel spillede Frederik Rønnow torsdag sin blot tredje kamp for Union Berlin, og for anden gang ud af lige så mange mulige holdt han nullet i en Conference League-kamp, da Maccabi Haifa blev slået med 0-1.
  • Svenske Malmö FF har haft det svært i denne sæsons Champions League, men tirsdag fik klubben for første gang point, da Søren Rieks scorede det ene mål i 1-1 kampen mod Zenit Sankt Petersborg.
  • Forrige uge bød på landsholdsudtagelse og en bænkplads i kampen mod Skotland for Emil Riis, men den 23-årige angriber hviler ikke på laurbærene. I tirsdagens kamp i The Championship blev Riis matchvinder i Prestons udesejr på 1-2 over Middlesbrough.
  • Peter Vindahl og AZ Alkmaar holdt søndag Vitesse og deres to danskere fra fadet i 14. runde af Æresdivisionen. Kampen endte 0-0, og det er Vindahls anden clean sheet i Æresdivisionen i denne sæson.