Edin Dzeko blev den helt store helt for Inter, der onsdag aften sikkert besejrede Shakhtar Donetsk hjemme på Stadio Giuseppe Meazza i Milano.

Dzeko
Edin Dzeko blev den helt store Inter-helt onsdag aften. Foto: Daniele Mascolo/Reuters/Ritzau Scanpix

I Champions Leagues Gruppe D, har Sheriff Tiraspol vist sig som en større trussel for Inter og Real Madrid end man lige skulle have regnet med.

Derfor jagtede italienske Inter onsdag aften tre vigtige point, da man hjemme på Stadio Giuseppe Meazza tog imod ukrainske Shakhtar Donetsk. Her ville en sejr til hjemmeholdet sende dem alene i spidsen før Real Madrids kamp mod undertippede Sheriff Tiraspol, der netop spiller mod hinanden senere onsdag aften.

Det er derfor en Gruppe D, som slet ikke er afgjort endnu, hvor alle pånær dagens ukrainske gæster kan nå videre avancement i turneringen.

Første halvleg blev en målløs affære, hvor udeholdet havde mest boldbesiddelse, mens hjemmeholdet havde klart flest chancer og optræk til samme. Dog aldrig uden at blive helt farlige.

Farlige blev Inter til gengæld efter knap en times spil. Her kunne Lautaro Martínez nemlig bringe hjemmeholdet foran med 1-0, men et skub i ryggen på en Shakhtar-spiller blev takseret til et frispark, hvorfor målet blev annulleret.

Det fik blot Inter til at fortsætte det massive pres, som de lagde fra anden halvlegs start. Det gav udbytte, da stadionuret rundede en times spil. Da Edin Dzeko efter flere Shakhtar-blokeringer bankede kuglen i kassen til en 1-0 føring.

Den 35-årige bosniske angriber var dog ikke færdig for i aften, for blot seks minutter senere kunne han heade sin anden scoring i kassen bag en sagesløs Shakhtar-målmand.

Selvom ukrainerne var tæt på en reducering senere i kampen via et drilsk stoleskud, blev der ikke scoret yderligere i kampen, hvorfor Inter sikrede sig en pligtsejr på 2-0.

Sejren betyder, at Inter netop kravler forbi Real Madrid med ti point mod spaniernes ni. Senere på aftenen kan kongeklubben dog tage førstepladsen igen, hvis det bliver til point ude mod Sheriff Tiraspol. Derudover kan Inter også sikre sig videre avancement allerede i aften, hvis det lykkes Real Madrid at vinde i Moldova.