Manchester City dominerede PSG i gigantmøde

Manchester City dominerede Paris Saint-Germain fra start til slut og vandt fortjent med 2-1. Et resultat andetsteds i gruppen betyder dog, at begge mandskaber nu er klar til knock out-kampene i foråret.

Stjernetrioen Lionel Messi, Neymar Kylian Mbappé fandt aldrig storspillet frem mod Manchester City, selvom førstnævnte scorede i opgøret. Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Der var dømt et Champions League-opgør af de helt store, da de to europæiske giganter Manchester City hertil aften tog imod Paris Saint-Germain. Her stillede udeholdet med den stjernebesatte fronttrio bestående af Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé fra start, mens Manchester City måtte undvære flere profiler såsom en coronaramt Kevin De Bruyne samt de skadede Jack Grealish, Phil Foden og Ferran Torres.

Trods de mange fravær hos Manchester City, var det alligevel værterne der kom frem til første store chancer. Her blev en bold slået ind over fra venstre side tæt under mål, hvor Rodri var lige ved og næsten på at komme højest til bolden. Men det blev ved chancen.

Herefter fulgte en periode med chancer til begge mandskaber. Først afsluttede Neymar mod City-målet, hvor en holdkammerat dog stillede sig i vejen og stod offside, hvorefter Manchester Citys Mahrez afsluttede flot, men forsøget blev blokeret af Achraf Hakimi.

Kampens første helt store chancer faldt efter 32 minutter, da hjemmeholdets Ilkay Gündogan afsluttede på stolpen med et skud inde i feltet. Manchester City fortsatte herefter et massivt pres mod PSG-målet, der udmøntede sig i flere halve og hele chancer mod Keylor Navas, der var foretrukket fremfor den italienske europamester Gianluigi Donnarumma.

Mere blev det ikke til, hvorfor en ensidig første halvleg sluttede 0-0, hvor Manchester City var klart bedst, idet englænderne kom til de største chancer og formåede helt og aldeles at lukke ned for den skræmmende PSG-trio.

Anden halvleg var så knap lige begyndt, før kampens første scoring faldt. Her var det bedømt på første halvleg en ufortjent føring, da PSG bragte sig foran med 0-1 efter et fint angreb med småspil, hvor Kylian Mbappé fik sidste fod på og bragede bolden i kassen bag en chanceløs Ederson Moraes i Manchester City-buret.

Målet åbnede for alvor op for kampen, hvor City fortsat havde teten, men hvor PSG pludselig fik et par omstillingsmuligheder. Det blev dog ved det lige ved og næsten for PSG, der i stedet måtte indkassere et fortjent mål til Manchester City.

Efter 63 minutter kunne indskiftede Gabriel Jesus nemlig finde en Raheem Sterling, der kunne prikke bolden ind forbi Keylor Navas til 1-1.

Herefter fortsatte hjemmeholdet momentum og kunne også helt fortjent bringe sig foran med et kvarter igen. Her endte et velspillet angreb hos Bernado Silva, der flot fandt Gabriel Jesus der dermed kunne bringe The Citizen foran på et totalt udsolgt Etihad Stadium. En god indskiftning af Pep Guardiola, der dermed kunne se sin brasilianske angriber levere både assist og mål.

Flere mål blev der ikke scoret i opgøret, hvorfor Manchester City fortjent tog en sejr på 2-1. Resultatet betyder, at City vinder gruppen, men begge mandskaber sikrede sig videre avancement i Champions League grundet resultatet i den anden kamp i Gruppe A.

I Belgien blev det andet opgør i samme gruppe nemlig spillet, da Club Brügge tog imod RB Leipzig. Her har hjemmeholdet indtil videre haft en fin turnering, men de tyske gæster grundlagde en sejr på 0-4 med tre hurtige scoringer i første halvleg, hvor man var foran med 0-3 efter blot 27 minutter og 0-4 efter første halvleg. I anden halvleg fik Leipzig i overtiden endnu en scoring, hvorfor kampen endte 0-5. Sejren betyder, at både Brügge og Leipzig er på fire point inden sidste spillerunde og dermed begge kan avancere til Europa League, men altså endegyldigt er færdige i dette års Champions League-turnering.

Også i Moldova blev der hertil aften spillet Champions League-fodbold, da Sheriff Tiraspol tog imod Real Madrid. Her kunne spanierne med en sejr sikre sig selv og Inter videre avancement i turneringen med en sejr. I første møde mellem de to tog holdet fra Tiraspol en overraskende sejr på Santiago Bernabéu.

I aftenens kamp startede Real Madrid dog bedst, da de efter en halv time bragte sig foran efter et frisparksmål af David Alaba. Det mål kunne det undertippede hjemmehold ikke svare tilbage på. I stedet øgede favoritterne til 0-3 ved scoringer af først Toni Kroos i første halvleg, mens Karim Benzema cementerede sejren i anden halvleg.

Resultatet betyder dermed, at både Inter og Real Madrid er videre fra Gruppe D, mens Sheriff Tiraspol skal spille knock out-kampe i Europa League til foråret.