International Fodbold

Norge kommer ikke til VM

Norsk nederlag og tyrkisk sejr betyder, at Norge ikke kommer med til næste års VM i Qatar.

Ståle Solbakken og det norske landshold kommer ikke med til VM i Qatar næste år. Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Norge kommer ikke med til VM i Qatar. Det står klart efter de sidste europæiske gruppekampe i VM-kvalifikationen tirsdag aften.

Norge skulle enten selv slå Holland, og ellers skulle de bruge hjælp fra Montenegro, der spillede mod Tyrkiet. Ingen af delene var dog tilfældet, og dermed kommer Norge altså ikke med til VM næste år.

Læs også: Norge fik troen tilbage: Vi har alt i egne hænder

Som kampene skred frem tirsdag aften blev det klart, at det krævede en Norsk sejr, hvis de skulle med til VM. De kunne nemlig sideløbende med deres egen kamp se at Tyrkiet, efter at være kommet bagud tidligt i kampen mod Montenegro, formåede at vende kampen og komme foran med 2-1, som også blev kampens resultat.

Intensiteten i kampen mellem Holland og Norge var da også høj, og man kunne godt mærke, at begge hold havde alt at spille for. For mens en norsk sejr ville sikre dem minimum en andenplads i gruppen, så ville det samtidig betyde, at hollænderende ikke kom med til VM, såfremt tyrkerne vandt deres kamp.

Nordmændene formåede dog aldrig for alvor at true hollænderne, og kampen var generelt ikke en særlig seværdig affære. Kvaliteten var ganske enkelt ikke tilstrækkelig for vores norske naboer.

Holland kunne klare sig med et uafgjort resultat, og da Norge til sidst blev tvunget frem på banen for at jagte scoringen, gik det galt.

Efter 84 minutter gjorde hollandske Steven Bergwijn det til 1-0. Derfor blev Norge nødt til at satse alt, og i dommerens tillægstid blev de norske drømme definitivt slukket.

En omstilling til Holland sendte selvsamme Steven Bergwijn afsted mod det norske mål. Ganske uselvisk valgte han dog at spille bolden på tværs til en helt fri Memphis Depay, der puttede bolden i mål til kampens resultat 2-0.

Mens Ståle Solbakken og de norske tropper er ude af VM-kvalifikationen, kan hollænderne fejre at de ender som vindere af VM-kvalifikationens gruppe G, og dermed er direkte kvalificerede til VM i Qatar næste år.

Tyrkiet ender på en andenplads i gruppen efter 1-2 sejren over Montenegro, og skal derfor spille VM-playoff til foråret.

Læs også: Louis van Gaal: Stopper hvis det kikser

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P