Dansk Fodbold

For Klæminten da – Danmark smed muligheden for vild rekord

Fredag aften kom Færøerne på besøg i udsolgte Parken, da Danmark cruisede videre mod en vild rekord. En hel VM-kvalifikation uden at lukke mål ind. Kort før tid gik det hele dog i vasken, da Klæmint Olsen var på tværs.

Kasper Schmeichel råbte i frustration, da rekorden røg. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

30-1.

Sådan lyder den samlede målscorer for det danske landshold efter fredagens kamp mod Færøerne. I dag ødelagde upåagtede Færøerne altså danskernes perfekte målscore. Det var ellers aldrig sket før, at et hold er gået igennem kvalifikationen med lutter sejre uden at lukke mål ind. Altså en gylden mulighed for det danske landshold, men en enkelt færing ville det anderledes.

Danmark kom godt fra start og kontrollerede bolden, mens Færøerne havde en klar intention om at stå dybt på banen for at forhindre danske scoringer. Det første kvarter gik med dansk boldflytteri, mens roligansene gjaldede sange ned mod de røde og hvide.

Efter 18 minutters spil kom den første store chance til danskerne. Yussuf Poulsen og Daniel Wass lavede en fiks kombination, der endte med en afslutning fra Poulsen. Afslutningen blev rettet af og hoppede på kanten af det lille felt, hvor Andreas Skov Olsen glidende over græstæppet prikkede bolden ind til dansk føring. Så var der inviteret til fodboldfest!

De tapre færinge kæmpede dog videre, og holdt det danske hold fra store chancer. Derfor var der en flad stemning i Parken, som havde forventet en større føring end 1-0 ved pausen.

Efter pausen fik vi mere af samme skuffe, med dansk boldovertag og færørsk fravær i den danske ende.

Fraværet af færinge gjorde sig dog ikke gældende i forsvaret. Her havde, det danske hold svært ved at finde plads, før Yussuf Poulsen igen var på pletten med et dybdeløb. Efter en times spil fik han bolden og frit løb ned ad kanten. Med en pasning på tværs til Andreas Bruun Larsen kunne Hjulmands tropper planmæssigt bringe sig foran 2-0.

Boldkontrollen fortsatte for danskerne, men ti minutter før tid røg koncentrationen… Først måtte Kasper Schmeichel hive en mirakelredning op af ærmet, da Færøerne havde en hovedstødsmulighed tæt under mål. Blot et par minutter senere var den gal igen. Et krøllet indlæg blev snittet af Klæmint Olsen og sneg sig ind i det lange hjørne bag Kasper Schmeichel.

At Joakim Mæhle elegant løftede bolden ind til 3-1 kort før tid pyntede på resultatet, men bringer ikke rekorden tilbage i spil. Derfor må det være en ærgerlig følelse Kasper Schmeichel og Simon Kjær står tilbage med i den defensive ende af det danske hold.