Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

2 min læsningKOMMENTAR: Silkeborg er det bedst spillende hold i Danmark

Vi nærmer os 13. spillerunde i Superligaen, og det er på sin plads at hylde sæsonens helt store oplevelse. Silkeborg...

2 min læsning
Avatar photo22. okt 2021, 18.23

Vi nærmer os 13. spillerunde i Superligaen, og det er på sin plads at hylde sæsonens helt store oplevelse. Silkeborg IF.

Og opskriften på succes virker måske simpel, men den er sværere end som så. Vi ved dog, at på følgende relevante parametre er holdet fra Søhøjlandet de bedste i Superligaen:

Flest meter løbet                                      1.312.953 meter
(nummer to AaB                                      1.285.983 meter)

Boldbesiddelse                                         56,1 %
(nummer to BIF                                        55,3 %)

Flest succesrige afleveringer                85,9 %
(nummer to FCK                                       81,0 %)

Færrest gule kort                                     12
(næst færrest FCM                                   15)

Men nu er statistik jo som bekendt som et miniskørt, hvis man stoler på den legendariske Brøndby-træner, Ebbe Skovdahl, fra en svunden og anti-krænkende tid:

”Det giver gode ideer men skjuler det vigtigste”

Nu kræves der dog ikke meget mere end blot at se Kent Nielsens tropper spille, før det tydeligt fremgår, at de rødblusede midtjyder er klart det bedste hold på bolden i Danmark. De er tydeligvis også de mest definerede i sin spillestil.

Det er moderne at spille fysisk og direkte med rasende tempo, hvilket vi ser i de fleste ligaer lige nu. Og det er meget effektivt, hvis man ellers har spillerne til det. Men når man ser Silkeborg spille, er det dog ligesom at se et symfoniorkester folde sig ud. Alle ved, hvad der skal til hvornår, og alle kender deres rolle.

Silkeborg hviler med bolden, og der er altid spilmuligheder. Bevægelsen hos alle spillere er fantastisk, og alle stoler på, at der altid er en spilmulighed. Det skal der nok være. Tilliden er enorm spillerne imellem, og her kan vi altså virkelig tale om et hold.

At komme dertil, hvor spillet flyder så flot, har krævet fokuseret og hårdt arbejde. Og det er her, jeg for alvor har den største respekt for Kent Nielsen og Silkeborg.

For husk Silkeborg IF er oprykkere til Superligaen. De har skabt den her spillestil og koncept, mens de rykkede op fra 1.division, og de har fortsat udviklingen samt hentet spillere til klubben, alt i mens de gjorde sig klar til Superligaen. Det er ikke de største navne, der er hentet. Men det er spillere, som passer perfekt ind på holdet og i truppen.

Kæmpe respekt for den proces og det arbejde.

Jeg vælger Silkeborg til i streamingpakken fremadrettet.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer