1 min læsningBundesliga-direktør advarer: Vi kan ende som udviklingsliga for Premier League

Bayer Leverkusens administrerende direktør, Fernando Carro, advarer om, at de mange penge i Premier League kan gøre Bundesligaen til en udviklingsliga i fremtiden.

1 min læsning
I Bayer Leverkusen har man svært ved at konkurrere økonomisk mod Premier League-klubberne. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay.

Premier League er verdens bedste liga. Det er også der, de største penge er. Sådan er udviklingen gået siden opførelsen af Premier League i 1992. Men de mange penge i Premier League har indflydelse på andre ligaer, og nu advarer Leverkusens administrerende direktør, Fernando Carro, om, at Bundesligaen kan ende som udviklingsliga for netop Premier League. Det skriver The Guardian.

Læs også: Premier League-klubber gør det vanskeligt for Newcastle: stemmer mod sponsor-muligheder

For Carro går det kun en vej. Premier League-klubberne bliver rigere i forhold til andre klubber i verden, og det er svært at konkurrere på indtægterne.

– Tv-aftalerne er dem, vi har. Det ville være svært at øge dem. Så den største ændring i indkomst kan komme fra sportslig succes i europæiske konkurrencer. Den eneste anden måde er gennem transfers, siger Fernando Carro og fortsætter:

– Engelske klubber betaler transferbeløbene, vi får pengene, men så betyder det bare, at hele Bundesligaen er som en udviklingsliga for Premier League. Selv Borussia Dortmund er nødt til at sælge spillere til Premier League. Den eneste klub, der i øjeblikket kan konkurrere fra Bundesligaen, er Bayern München.

Læs også: Bayern-træner smittet med covid-19

Leverkusen har gennem de seneste år solgt dygtige spillere til Premier League-klubber såsom Bernd Leno til Arsenal, Kai Havertz til Chelsea og senest Leon Bailey til Aston Villa.

Du kan downloade campo.dk’s app i App Store og Google Play store – så får du de mest relevante nyheder hver dag

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer