Dansk Fodbold

DBU om VM hvert andet år: Vanvittigt program og dårlig ide

Peter Møller, der er fodbolddirektør i DBU, ser kritisk på FIFA’s planer om at afholde VM hvert andet år. Han henviser til den store belastning, spillerne vil blive udsat for.

De danske landsholdsspillere vil få et massivt program, hvis de skal spille slutrunde hvert år. Foto: Liselotte Sabroe/ Ritzau Scanpix

Peter Møller og DBU er imod planerne om at afholde VM hvert andet år.

Det udtaler han i et interview med TV 2 NEWS.

– Det er en meget dårlig idé. Det bliver et vanvittigt program, som spillerne skal ud i, siger han til tv-kanalen.

Hvis der skal afholdes VM hvert andet år, vil det presse hele kampkalenderen internationalt, hvilket vil skabe længere landsholdssamlinger. Det vil igen efterlade danske klubber med store udfordringer, da der ikke vil blive spillet fodbold i lange perioder.

– Landsholdene vil have endnu flere dage i juni og juli måneder og så skal vi spille kval-kampe i november. Så der er mange perioder, hvor man ikke kan spille for klubben. Og så er der et problem for kvinderene, der ikke bliver en del af de her planer her, siger Peter Møller.

– Vi har gjort opmærksom på , at det er en dårlig ide. Men om FIFA trumfer det igennem, det ved jeg ikke, siger fodbolddirektøren til TV 2 NEWS.

FIFA har endda nedsat et advisory board for at få planerne igennem, og problemet for dansk fodbold er, at der kun er 55 af de 211 medlemslande i FIFA, der kommer fra Europa.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P