Kolding-målmand scorer afgørende straffe i pokalen

3-0 over FC København kan få selvtilliden til at skyde i vejret, men selvtilliden var ikke til at få øje på, da Nykøbing FC efter straffesparkskonkurrence røg ud til Kolding IF.

Nykøbing-profil Jacob Egeris udtalte før kampen, at de ikke ville undervurdere Kolding. Foto: Gleb Garanich/Reuters/Ritzau Scanpix.

På Autocentralen Park, blev der tirsdag aften fløjtet op til pokalkamp, da Nykøbing FC kom på besøg. Holdet fra Falster aflivede i seneste runde løverne fra FC København, men Kolding fra 2. division blev for stor en mundfuld. Vi skulle helt frem til Koldings målmand som straffesparksskytte, før der blev fundet en afgørelse.

Holdet fra landets tredjebedste række var foran 2-0 indtil fem minutter før tid, da Nykøbing efter lang tids pres fik bolden i Kolding-målet. Blot to minutter senere var falstringene på spil igen og kunne afværge det truende nederlag.

Herefter fulgte en forlænget spilletid uden mål, før straffesparkskonkurrencen strakte sig i langdrag, og Koldings målmand blev matchvinder.

Nykøbing kom ellers bedst fra start i kampen og pressede Kolding-holdet ned på egen banehalvdel, uden det blev til meget andet end pasninger på tværs af banen.

Hjemmeholdet vågnede op efter det tidlige pres og kunne efter 24 minutter bringe sig foran. Det lavere rangerede Kolding-hold holdt fint fast i spillet og kunne tage en fortjent pauseføring på 1-0 med i omklædningsrummet.

15 minutter ude af regnen gjorde godt for det gæstende mandskab, som kom bedre med i kampen efter pausen. Hovedparten af spillet fandt sted på Koldings banehalvdel, men chancerne udeblev for Nykøbing.

Et kvarter før tid lignede det en afgørelse, da Tobias Somme fra kanten af feltet sendte et stenhårdt skud ind bag Nykøbing-målmand Morten Bank til 2-0. Men kort før tid fik Nykøbing hul på bylden, og med to mål på to minutter sikrede de sig forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid var der ikke mange kræfter tilbage for nogen af holdene, der begge virkede tilfredse med straffesparkskonkurrence.

I straffesparkskonkurrencen var trætheden igen gældende, da hele seks mand brændte deres straffespark. Hele 18 straffespark skulle der til, før det blev afgjort. Nykøbings Simon Madsen sparkede over mål, hvorefter Kolding-målmand Christoffer Petersen sikkert satte bolden i kassen til resultatet 6-5.

Kolding vinder og spiller sig videre til kvartfinalen i årets pokalturnering for anden gang siden 1984.