1 min læsningNorden går sammen – vil have værtskabet for kvinde-EM i 2025

Der har været arbejdet tæt sammen i fire år blandt de nordiske fodboldforbund, som nu har indgivet et fælles bud på værtskabet af EM 2025 for kvinder.

1 min læsning
Det danske landshold kan måske spille EM på hjemmebane i 2025
Det danske landshold kan måske spille EM på hjemmebane i 2025. Foto: Ritzau Scanpix

Der bliver samarbejdet bredt i Norden for at få EM i 2025 til Danmark.

Danmark, Finland, Norge og Sverige har besluttet at byde på EM-værtskabet i 2025 med støtte fra Færøerne og Island. Det skriver dbu.dk.

Og Jesper Møller, formand i DBU, tror på, at det nordiske samarbejde vil give en uforglemmelig EM-turnering.

– Vi har i DBU og i de nordiske fodboldforbund meget ambitiøse visioner for udviklingen af kvindefodbolden. Vi har i fire år arbejdet tæt sammen med vores nordiske kolleger om at skabe et stærkt bud på en slutrunde. Vi er overbeviste om, at et nordisk værtskab for EM 2025 vil være fantastisk for kvindefodbolden – for fans, spillere, interessenter og UEFA, siger Jesper Møller ifølge en pressemeddelelse.

De nordiske lande vil skabe en begivenhed, der viser ligestillings styrke samt øger interessen for fodbold og kvindefodbold både i de nordiske lande og hele Europa, og alle de nordiske fodboldforbund har de seneste par år undersøgt mulighederne for stadions, værtsbyer, base camps og andre faciliteter for at danne sig det fulde billede af, hvordan man udvikler det bedst mulige værtskab for EM 2025.

De nordiske fodboldforbund afventer desuden også muligheden for en potentiel budproces på værtskabet for VM for kvinder i 2027. 

Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige har alle kvalificeret sig til det kommende EM for kvinder i 2022.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer