3 min læsningBo Henriksen om hotte Junior: Knæk koderne og kom hvorhen du vil

Junior Brumado har nydt godt af, at Bo Henriksen er kommet til FC Midtjylland. Den brasilianske angriber scorede senest hattrick mod AGF, og FCM-træneren kan se Junior spille i alle de største ligaer, hvis han fortsætter sin udvikling.

3 min læsning
FC Midtjyllands Junior Brumado efter at have scoret et af sine tre mål mod AGF i Superligaen
Junior Brumado jubler over en af sine tre scoringer mod AGF. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Han er delt topscorer i Superligaen med seks mål. Han har scoret med højre, med venstre og med hovedet, og han har scoret på straffespark. Junior Brumado har for alvor gjort sit indtog i Superligaen i denne sæson.

Og det til stor tilfredsstillelse for midtjydernes cheftræner, Bo Henriksen, som campo.dk mødte onsdag formiddag. Den nye mand i spidsen for de sortklædte ulve er voldsomt tilfreds med brasilianerens udvikling den seneste tid.

– Det er sjældent i dansk fodbold, at vi ser en spiller som rent fysisk er kæmpestor, teknisk rigtig god, afslutningsmæssigt rigtig dygtig og så også er voldsom hurtig. Han har alle spidskompetencer, du skal bruge for at blive en top international spiller. Så er det spørgsmålet, om han knækker alle koder, for der er nogle taktiske ting, noget omkring presspillet og lidt med løbemønstre, han skal blive dygtigere til, siger Bo Henriksen til campo.dk.

FC Midtjyllands cheftræner har foretrukket Junior Brunado i de fleste af FC Midtjyllands startformationer i denne sæson, når ellers han har været klar til at spille, og nu er den 190 centimeter høje angriber også begyndt at spille på kanten, hvilket har givet nye dimensioner i hans spil for FC Midtjylland.

 – Der kan han løbe mod sin direkte modspiller og blive retvendt i stedet for fejlvendt. Jeg glæder mig bare til at se, hvor det ender. Det er en af de spillere, der har noget specielt, som man ikke ser så tit. Og som jeg ikke har trænet før.

Kan ende i de største ligaer
Junior Brunado har af sine seks scoringer puttet to af målene ind udenfor feltet, og det er kombinationen mellem den vilde fysik og samtidig elegante teknik, der gør ham så talentfuld.

Og tilmed så talentfuld at han kan komme til de helt store ligaer, hvis man skal tro Bo Henriksen.

Kan han komme til at spille i Premier League og i Bundesligaen?

– Ja, det kan han nemt. Det handler om, hvordan han knækker de koder og bliver bedre på den del. Knækker han dem alle sammen, så kommer han jo hvorhen, han vil. Han har nogle kæmpemæssige gaver. Og kommer han tæt på at udfolde alt det, alle ved han har, så bliver det rigtig sjovt for ham. Men det skal han så til gengæld også. Og det skal også til at være, siger Bo Henriksen.  

– Der er nogle rigtig gode ting, og så er der nogle ting, han skal forbedre. Og ellers var han jo heller ikke her hos os. Så var han røget direkte til Spanien eller Italien direkte fra Brasilien. Jeg glæder mig bare til at se ham spille hver gang. Når han først er i fart, og han er så stor og så stærk. Så er det meget svært at stoppe ham, slutter Bo Henriksen.

FC Midtjylland skal søndag spille mod FC Nordsjælland i Farum – kampen starter allerede klokken 13.00.

Du kan altid får overblikket over alle dagens tv-kampe ved at besøge campo.dk’s tv-oversigt.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer