Premier League

Andreas Christensen taler ud om sine første år i Chelsea

Andreas Christensen kom første gang op i Chelsea FCs førsteholdstrup som blot 17-årig. I dag er han fast starter under Thomas Tuchels ledelse og en vigtig brik på det danske landshold. Nu fortæller han, hvordan det var at bryde igennem på den store scene i så ung en alder.

Andreas Christensen
Andreas Christensen til træning i landsholdslejren. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix.

17 år. Så gammel var Andreas “AC” Christensen, da han for første gang tog skridtet fra Chelsea FCs ungdomsakademi til førsteholdstruppen tilbage i 12/13-sæsonen. I dag er den danske spiller en fast del af Premier League-klubbens forsvar, hvor han i seneste sæson vandt Champions League.

I et interview på Chelseas hjemmeside fortæller AC, hvordan det var at komme op til de store drenge i så ung en alder:

– Det er hårdt for en ung spiller at komme op fra akademiet. På det tidspunkt er man så nervøs. Du ønsker at vise de kvaliteter, du har, og sørge for at de ser en fremtid i dig.

– Jeg var ret heldig, at vi havde nogle stykker af os (Ungdomsspillere, red.), som var en del af førsteholdet. Nathan Ake, Lewis Baker, Ruben (Loftus-Cheek), mig. Det gjorde overgangen en lille smule lettere. På samme tid er du ung, så du tænker ikke rigtig på konsekvenserne så meget, når man er så ung. Du ved, at du ikke vil spille en Premier League-kamp lige med det samme, så du nyder det bare og tager det hele ind, siger Andreas Christensen.

Læs også: Tuchel træner fem Ballon d’Or-nominerede: Ikke fan af personlige priser

Udover skiftet fra akademi til førsteholdstrup fortæller AC også, hvorfor han netop i 15/16-sæsonen valgte at tage til Borussia Mönchengladbach på et lejeophold:

– Det var det første store skridt, som jeg tog. Jeg kom op på førsteholdet her, men jeg var kun 18, så jeg vidste godt, at jeg ikke rigtig ville få de kampe, som jeg havde brug for, for at udvikle mig.

– Det var kun meningen, at det skulle være et år, men jeg ønskede at gøre det til to år, så jeg havde et år til at lære ligaen at kende og det andet år til virkelig at presse på for at spille. Jeg endte så op med at spille det første år også, så det var perfekt for mig.

– Det fik mig også til at vokse som person. At leve på egen hånd gør noget ved dig, det er så svært at forklare, hvad det er, men du er nødt til at sørge for dig selv og være klar til at præstere, siger Andreas Christensen.

AC og resten af Chelsea-mandskabet er kommet godt fra start i denne Premier League-sæson, hvor de indtager førstepladsen efter syv kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P