1 min læsningAmatørlandshold skal drømme om det umulige

Nigeria tabte for første gang siden 1981 en kvalifikationskamp på hjemmebane, da de torsdag tabte 1-0 til et mandskab med amatører fra Den Centralafrikanske Republik. Nu drømmer matchvinderen endnu større.

1 min læsning
Karl Namnganda scorede 1-0 målet i de døende minutter af kampen mod Nigeria. I dag håber han, at de kan gentage bedriften. Foto: Pius Utomi Ekpei/AFP/Ritzau Scanpix.

Den Centralafrikanske Republik leverede torsdag aften en kæmpe overraskelse i VM-kvalifikationskampen mod Nigeria, da de vandt 1-0. Matchvinder Karl Namnganda opfordrer nu alle til at drømme videre.

– Jeg vil ikke lyve, jeg drømmer om VM. Alt er muligt i fodbold, vi er unge og drømmer. For at komme langt i fodbold skal du drømme om det umulige. Vi skal bruge vores momentum, og give den alt vi har, siger matchvinderen til BBC.

Namnganda, som debuterede for landsholdet i september, spiller til dagligt som amatør i den fjerdebedste franske række. Amatørstatussen deler han med hele det centralafrikanske landshold, som ligger nummer 124 på ranglisten. Netop derfor var det en kæmpe overraskelse at slå Nigeria, der kan stille op har spillere fra både Premier League og Serie A i Frank Onyenka, Kelechi Iheanacho og Victor Osimhen.

I dag møder holdene allerede hinanden igen, og hvis holdet med amatørerne kan gentage miraklet, vil de overhale Nigeria i deres kvalifikationspulje og komme et skridt nærmere deres drøm om en VM-slutrunde.

Læs også: UEFA-fodboldchef skælder ud: Absurd idé med VM hvert andet år

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer