3F Superligaen

Mand for mand… spiller for spiller… og lidt på papiret. Vejles forarbejde gik galt!

Rubrikken indeholder godt og vel to-tre klicheer fra fodboldens verden og beskriver Vejle Boldklubs umiddelbare krise og situation på bedste...

Foto: Ritzau Scanpix

Rubrikken indeholder godt og vel to-tre klicheer fra fodboldens verden og beskriver Vejle Boldklubs umiddelbare krise og situation på bedste vis.

Klubben er havnet i det, der ikke kan betegnes som andet end krise. Pointmæssigt giver det sig selv, da Peter Sørensen mandskab kun har samlet to point sammen i 11 kampe og tilmed kun har scoret syv mål. Holdet har en negativ målscore på minus 22 – altså minus to mål per kamp i snit. Det giver sjældent mange point i tabellen.

Er spillermaterialet så godt nok? Ja, det påstår undertegnede. Sten Grytebust har jo ikke glemt, hvordan man står på mål. Tobias Mølgaard var i sidste sæson en af de gode oplevelser i Superligaen på højre back, hvorfor klubben også forlængede kontrakten i maj måned, men nu agerer han også brandslukker i feltet, når midterforsvaret sejler rundt ude af formation. Ezatolahi spillede i sidste sæson 29 kampe for Vejle og var en central figur. Heller ikke han har glemt, hvordan man spiller fodbold, forestiller jeg mig. Helt fremme scorede Allan Sousa 10 mål i sidste sæson og var på blokken hos Brøndby. Er han så en dårlig angriber nu? Problemet for Vejle er ikke spillertruppens kvalitet.

Problemet for Vejle er det forarbejde, man gjorde sig til denne sæson. Eller mangel på samme.

Salget af Wahid Faghir blev først lukket på transfervinduets sidste spilledag, og det gik, som de fleste transfers går – forhandlingerne spidser til i de sidste timer, hvor prisen lander det bedste sted. Det er sådan set klassisk nok. Havde Vejle solgt ham 1. august, havde man forventeligt fået en del mindre for ham. Det havde dog været optimalt, hvis klubben samtidig med salget have planlagt at forstærket holdet på forkant af sæsonen.

Men de to største fejl er trods alt, at man totalt fejlcaster Carit Falch som cheftræner. For meget forarbejde til sæsonen gik galt. Falchs ideer og alt det, han ville implementere, gik altså tabt efter bare fem kampe, så der skulle sadles om. Oven i et efterslæb fra den opstart, henter klubben en række spillere ind i slutningen af transfervinduet, som ganske enkelt ikke er i kampform. De kan ikke gøre nogen umiddelbar forskel, og Superligaen er simpelthen for god til, at du kan sælge din største profil og supplere truppen med flere spillere, der først skal i kampform. Det tager tid, og det bliver man straffet for.

Kontinuitet er kodeordet og en af grundene til, at man lige nu ser Randers topperforme på adskillige stadions – herhjemme og på internationale arenaer.

Holdet er lige nu skudt helt tilbage til start, og der kan man passende starte, eftersom der kun er to point på kontoen. VB har 14 dage til at arbejde hårdt på træningsbanerne i VB Parken og få noget struktur på, hvordan et hold forsvarer sig sammen, samt tro på at man kan hente sejre. For det er sejre, der skal til nu.

Peter Sørensen skal have fundet sig den rette opstilling, og så skal der åbenlyst styr på forsvaret. Det kan passende starte med helt simple øvelser om zoner, aggresivitet i opdækning og at man ikke bakker ved overfor modstanderne – for det sejler rundt forsvaret. Men formår Peter Sørensen at finde en idealopstilling, der også kan spille regelmæssigt, så siger jeg bare:

Der er kun otte point op til Viborg! Hvis man som klub kun har to point efter 11 spillerunder i Superligaen, så burde det se meget sortere ud. Vejle har et svært program efter landsholdspausen, hvor holdet blandt andet skal på udebane mod Brøndby og F.C. København.

Kan Peter Sørensens mandskab finde nogle sejre i efteråret og få mindsket afstanden en anelse til Viborg og SønderjyskE i efteråret, så er nedrykningsspillet altså ikke afgjort før forårets kvalifikationsspil er helt ovre.

Og lige nøjagtig Peter Sørensen har erfaring i at spille de kampe. Så at dømme Vejle ude nu, er lige så nemt, som det er svært for Vejle Boldklub at vinde fodboldkampe pt.

Men det er ikke for sent for VB, og spillermaterialet er til mere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P