3F Superligaen

Ærlig Patrick Mortensen om skadesperiode: Lærerigt – men hårdt for familien

AGF’s angriber Patrick Mortensen blev i sidste sæson noteret for 15 mål, inden en knæskade satte en stopper for de sidste tre kampe af forårssæsonen. Nu med skaden på afstand kæmper 32-årige Mortensen for at komme helt tilbage i rollen som målscorer, men han har også lært mange ting af den første alvorlige skade i hans karriere.

Patrick Mortensen har kæmpet for at vende tilbage til topformen i AGF og i Superligaen
Patrick Mortensen i kamp mod SønderjyskE i sidste spillerunde. Han leder efter målene ovenpå en skade i sommer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Patrick Mortensen er savnet i rollen som målscorer i AGF. Et straffesparksmål i denne sæson er det blevet til, men ikke siden april har den populære angriber scoret i åbent spil.

Arbejdet med at komme tilbage i centrum af jubelscenerne foregår dog intensivt på banerne ved Fredensvang i Århus, hvor Mortensen har kontrakt to år endnu.  

–  Jeg er måske blevet offer for min egen succes. Der er meget fokus på at tage mig ud af kampene, men jeg fokuserer på det, jeg kan gøre noget ved. Og det er det alt overskyggende. Jeg holder mig til min proces, og de mål jeg sætter mig. Og mine mål er ikke at score mål men at gøre alle de andre ting, der gør, at jeg kan komme til at score mål. Det er blevet bedre og bedre i de seneste mange kampe, og selvom jeg ikke scorer mål, så har jeg en vigtig funktion på holdet, lyder det fra Patrick Mortensen til campo.dk forud for weekendens kamp mod FC Midtjylland.

Netop FC Midtjylland har Patrick Mortensen gode minder om. AGF har hentet fire sejre i de seneste seks indbyrdes kampe, og Patrick Mortensen har selv nettet fem gange i de seneste fire kampe mod midtjyderne.

Læs også: Forsikringsselskab har købt AGF-kamp og vil fylde stadion

Søndagens opgør ligner dermed en oplagt lejlighed til at vende tilbage i målscorerens rolle.

– Jeg er altså ikke nede og skrabe bunden. Jeg er ved godt mod og er et godt sted. Og jeg ved også, at skaden hen over sommeren tager noget tid at komme tilbage fra. Det har det også gjort for mig. Det handler jo også om at have overskud i kampene, og det er ikke altid man har haft det. Lige så snart jeg var klar, så var det bare ind og spille. Jeg vil da sindssygt gerne score nogle mål, og jeg håber også, at det snart kommer, lyder det fra Patrick Mortensen efter torsdagens træning, der blev sluttet af i fitnessrummet i AGF’s forholdsvis nye klubhus.

Første alvorlige skade blev en lærerig og hård periode
Siden 2019 har Patrick Mortensen spillet i AGF, hvor han har været en vigtig opspilsstation og ledertype for ’De Hvi’e’. Han har i sin karriere investeret for at få det gennembrud, der nu har bragt ham stor respekt i Superligaen. Respekt efter 43 superligamål for AGF, men også som anfører er Patrick Mortensen en respekteret med- og modspiller.

Patrick Mortensen tiltrækker meget opmærksomhed fra sine modstandere i Superligaen
Patrick Mortensen i en af de mange nærkampe, han ofte befinder sig i for AGF i Superligaen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

En knæskade, der krævede operation, sendte dog angriberen ud i en længere skadespause hen over sommeren og ind i den nye sæson. Her var han savnet hos cheftræner David Nielsen og klubbens mange fans, og Patrick Mortensen tænker da heller ikke tilbage på den periode som en specielt fed tid.

– Det har været hårdt. Det har været svært at skulle starte fra nul. I sommer måtte jeg styrketræne og holde mig i gang, og jeg løb en masse, så jeg aldrig ramte bunden rent formmæssigt. Det var hårdt, men det var også fedt at udfordre sig selv. Der har det været rigtig vigtigt for mig med det mentale og med visualiseringer, så jeg kunne holde hjernen skarp, fortæller Mortensen, der i flere sæsoner har benyttet sig af en fast mentaltræner.

Skadesperioden var nemlig ikke kun fysisk hård at komme igennem. Den trak også veksler på familien. Sommerferien var planlagt men blev hurtigt ændret, da der skulle tages vare om skade og genoptræning.

– Det har da også været hårdt for min familie og for min datter. Vi havde en masse planer i sommerferien, som blev helt ødelagt. Og min kone, der var højgravid og med forholdsvis stor mave på det tidspunkt, måtte tage meget mere ansvar i sommer, mens jeg lå med ismaskine og benet højt. Men det har også været lærerigt, og nu er vi heldigvis på den anden side og kigger fremad, siger Patrick Mortensen.

Helt konkret kigger han mod kampen mod FC Midtjylland på søndag klokken 16.00. Sidste gang angriberen spillede på MCH Arena, afgjorde han kampen, så AGF vandt med 1-0.  

Følg campo.dk på Facebook og hold dig opdateret med de vigtigste nyheder dagligt

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P