Europæisk Fodbold

UEFA dropper at retsforfølge topklubber

European Super League-sammenslutningen slipper for en retssag, da UEFA dropper alle søgsmål mod de tilbageværende tre klubber.

UEFA
UEFA og Aleksander Ceferin er nu vendt på en tallerken og dropper alligevel ikke Super League-sag. Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix

sin hjemmeside oplyser UEFA, at de dropper retssagerne mod FC Barcelona, Juventus og Real Madrid. Der har i nogle måneder været en intens krig om jura mellem det europæiske fodboldforbund og organisationen bag European Super League – selskabet ved navn A22.

Samtidig bliver de ni andre klubber, som var med til at stifte European Super League, fri for bøder, da UEFA også trækker søgsmålet tilbage overfor dem.

Baggrunden for UEFA’s beslutning skal findes sidste mandag, da retten i Madrid fastslog, at sanktioner mod ESL-klubberne ville medføre straffe til UEFA.

Læs mere om sagen her: UEFA kan straffes for sanktioner

På daværende tidspunkt var der tvivl om, hvorvidt en spansk domstol kunne udøve magt overfor UEFA, som har hovedsæde i Schweiz, men dommen har nu bremset UEFA’s forsøg på at sanktionere topklubberne.

UEFA understreger i deres udtalelse, at de indenfor national- og EU-lov, fortsat vil gøre alt for at beskytte fodbolden.

Læs også: UEFA-præsident: Jeg er ligeglad, hvis Real Madrid, FC Barcelona og Juventus forlader Champions League

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P