2 min læsningUEFA-præsident: Jeg er ligeglad, hvis Real Madrid, FC Barcelona og Juventus forlader Champions League

UEFAs præsident Aleksander Ceferin siger fredag til tyske Der Spiegel, at klubberne bare kan smutte ud af Champions League-turneringen. Han retter især skarp kritik af Real Madrids præsident Florentino Pérez.

2 min læsning
Aleksander Ceferin raser mod Real Madrid, FC Barcelona og Juventus. Især Real Madrid får ganske hård kritik med på vejen af UEFAs præsident. Foto: Catherine Ivill/Reuters/Ritzau Scanpix

– Jeg er ligeglad, hvis de forlader turneringen.

Så kontant lyder meldingen fredag fra Aleksander Ceferin til tyske Der Spiegel. Her forholder UEFA-præsidenten sig til den omdiskuterede sag, hvor flere topklubber gik sammen og forsøgte at starter en ny europæisk klubturnering op – nemlig Super League.

– Det er meget sjovt, at de vil lave en ny turnering samtidig med, at de vil være med i Champions League i denne sæson, siger Ceferin til det tyske medie om Real Madrid, FC Barcelona og Juventus.

Grunden til at de øvrige klubber der offentliggjorde, at de var med på idéen om oprettelsen af Super League, ikke nævnes, er, at de allerede har meldt ud, at de har fortrudt disse planer.

Episoden fik nemlig mange fans til at reagere så voldsomt, at flere klubber gik i defensiven og bakkede up. Men ikke Real Madrid, FC Barcelona og Juventus.

Noget UEFA-præsidenten intet har tilovers for.

– De tre klubber har inkompetente ledere. De fyre (Florentino Pérez (Real Madrid), Joan Laporta (FC Barcelona) og Andrea Agnelli (Juventus), red.) prøvede at dræbe fodbolden, lyder det fra Aleksander Ceferin, der især har set sig gal på Florentino Pérez.

– Han (Florentino Pérez, red.) kritiserer UEFA og siger, at hans klub kun kan overleve ved at oprette Super League. Og så prøver han at købe Kylian Mbappé for 180 millioner euro, pointerer UEFA-præsidenten.

Hvordan klubbernes præsidenter forholder sig på den skarpe kritik, er stadig uvist. Dog starter Champions League-turneringen på tirsdag, hvor FC Barcelona møder FC Bayern München og Juventus møder Malmö FF på udebane. Onsdag er det Real Madrids tur, når de besøger Milano og Inter.

Læs også: FC Barcelona i strid med japansk hovedsponsor

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P