Tandløse Brighton misser førstepladsen

En sjælden chance bød sig mandag aften for Brighton, der med en sejr kunne snuppe Premier Leagues dukseplads. Men hjemmeholdet fra Crystal Palace stak en kæp i hjulet, og holdt Brighton udenfor top 5.

Wilfried Zaha var sikkerheden selv, da han satte straffesparket ind bag Robert Sanchez. Foto: Adrian Dennis/AFP/Ritzau Scanpix.

Brighton kunne med en sejr mandag aften bringe sig i front i Premier League, men en flot præstation fra hjemmeholdet Crystal Palace satte en stopper for Brightons drømme.

Selhurst Park gav os en flot lydkulisse, da første halvleg blev fløjtet i gang. Hjemmeholdet Crystal Palace kom bedst fra start og satte sig på første halvleg med højt presspil og nervøst spil fra gæsterne.

Overtaget i spil og chancer udmøntede sig i et straffespark lige før pausen. Her kunne Wilfried Zaha sikkert udplacere Brighton-målmand Robert Sanchez, og sende Palace til pausen med 1-0.

I anden halvleg fik gæsterne bedre fat, men store chancer blev det ikke til før i de døende minutter, hvor Neal Maupay på et frækt lob overlistede Palace-defensiven med Joachim Andersen i midten. Kampens dommer kunne kort efter fløjte kampen af ved slutstillingen 1-1.

Brighton misser derved deres mulighed for at slutte runden på toppen af Premier League og må tage til takke med en sjetteplads, et enkelt point efter ligaens førsteplads, Liverpool.

Crystal Palace og Joachim Andersen indtager rækkens 15. plads med seks point i seks kampe.