Formand for Parken: Kapacitetsforøgelse er ikke rentabelt
Det danske landshold har på det seneste spillet for fulde huse, og det kommer de også til, når de i oktober skal møde Østrig, men en forøgelse af den nuværende tilskuerkapacitet vil ikke i sig selv være rentabelt.
Det kom tidligere på måneden frem, at der er afsat én million kroner til en undersøgelse af mulighederne for at udvide det danske nationalstadion Parken.
Parken er ligesom F.C. København ejet af firmaet Parken Sport & Entertainment, og selvom det lyder fristende, når snakken falder på at udvide kapaciteten fra de nuværende godt 38.000 tilskuere til 50.000, så vil det ikke i sig selv være rentabelt.
– Udfordringen bliver økonomien. For vi er et privatstadion, der betaler husleje og ejendomsskat. Og de der ekstra pladser vil alt andet lige ikke i sig selv være rentable. Det tror jeg simpelthen ikke, siger formand for Parken Sport & Entertainment Allan Linneberg-Agerholm til Berlingske.
Ideen om at udvide det danske nationalstadion kommer efter en sommer, hvor Parken var en af adskillige europæiske stadioner, der var valgt som vært for EM.
Læs også: DBU har planer om at flytte hovedsæde fra Brøndby til Parken
En udvidelse ville potentielt give København og Parken bedre muligheder for også i fremtiden at huse sådanne arrangementer, men måske skal der alligevel slås koldt vand i blodet.
– Hånden på hjertet så forventer vi ikke at have 50.000 tilskuere til alle kampe, om det er i Superligaen eller landsholdet. Det går rigtig fint lige nu, men kigger vi tilbage i historien, så er det ikke alle landskampene, der solgte ud i Parken, siger Allan Linneberg-Agerholm til Berlingske.
F.C. København har i denne sæson haft et tilskuergennemsnit på 21.701 tilskuere i sine hjemmekampe.
Foruden en kapacitetsforøgelse barsler DBU også med planer om at flytte sit hovedkontor fra Brøndby til Parken.