Dansk Fodbold

Skub i planerne om Parken-udvidelse

Der er sket yderligere udvikling i sagen om en måske kommende udvidelse af Parken. Ønsket er at få plads til 50.000 tilskuere i nationalarenaen, og nu er der afsat penge til undersøgelse af mulighederne.

Det er kulissen fra sommerens EM og de seneste landskampe, man vil udvide i forsøget på at få lignende events til København i fremtiden. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Det nye i sagen er, at man fra Københavns Kommune i 2022 og 2023 har afsat en million kroner samlet til en undersøgelse af mulighederne for udvidelsen. Det er i forbindelse med kommunens budgetforlig, at pengene er fundet, skriver Radio4.

Beskæftigelses- og Integrationsminister i Københavns Kommune, Cecilia Lonning-Skovgaard (V), siger til radiostationen:

– Vi vil gerne have et stort og tidssvarende stadion, som kan rumme kampe, som dem vi så i sommer under EURO2020. Skal vi i fremtiden gøre os spilbare i forhold til lignende events, så skal vi i hvert fald op og have 50.000 pladser. Så jeg ser det som et skridt på vejen og et vigtigt signal fra os i Københavns Kommune.

Udvidelsen kan ifølge Cecilia Lonning-Skovgaard ske i forbindelse med en flytning af VIP-faciliteter og mødelokaler til en nuværende skøjtehalsgrund mellem Parken og Østerbro Stadion for at skaffe plads til de flere tilskuere.

Men det kan godt være, der skal skaffes endnu flere tilskuerpladser end de 50.000 for at få de ønskede arrangementer på københavnsk jord, siger borgmesteren:

– Vi skal i undersøgelsen forsøge at få en pejling fra UEFA om, hvordan kravene ændrer sig løbende. Vi gør ikke det her for at få en Conference League-finale. Så vi skal også have undersøgt, hvor stort vi skal bygge for at fremtidssikre investeringen.

Parkens nuværende tilskuerkapacitet er på 38.065 og blev indviet kort efter EM-triumfen i 1992.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P