1 min læsningFIFA afholder seminar om den internationale kampkalender

FIFA har planer om at afhold VM i fodbold hvert andet år, hvilket har mødt en del kritik. Noget af kritikken går på en for tætpakket kampkalender, hvilket FIFA nu indkalder til møde om.

1 min læsning
Arsene Wenger vil have VM hvert andet år
Arsene Wenger har mødt modstand til sit forslag om VM hvert andet år. Nu afholder FIFA seminar om den pressede kampkalender. Foto: Ritzau Scanpix 7 REUTERS/Valeriano Di Domenico

VM i fodbold hvert andet år i stedet for hvert fjerde er en del af FIFA’s planer.

Den nuværende kampkalender for kvindefodbold løber til slutningen af 2023, mens det for mændenes vedkommende går til 2024. Og det er et meget presset program for spillere og klubber.

– Der er bred enighed om, at den internationale kampkalender skal reformeres og forbedres. Det her er en af flere gode muligheder for at etablere en god og konstruktiv dialog på globalt plan over de kommende måneder. Det ser FIFA frem til, lyder det fra fodboldens globale forbund.

Tidligere har også den internationale spillerforening, FIFPRO, klaget over ikke at blive lyttet til.

Læs også: Den internationale spillerforening advarer om mulig konflikt og presset kalender

Arsene Wenger, der er FIFA’s ’chef for udviklingen af international fodbold’, har mødt blandet opbakning til forslaget om flere VM-slutrunder. Det europæiske fodboldforbund, UEFA, og sydamerikanske CONMEBOL har sammen med de største klubber i Europa har alle ytret modstand mod forslaget.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P