Premier League

Den gode, den onde og den grusomme.. og så Manchester City

Premier League er tilbage. Først og fremmest tilbage efter landskampspausen. At se Premier League efter en landskamppause på små to...

Liverpool og Chelsea har allerede krydset klinger i en top fire, der ser uhyggelig tæt ud. Foto: Ritzau Scanpix

Premier League er tilbage. Først og fremmest tilbage efter landskampspausen. At se Premier League efter en landskamppause på små to uger, er lidt den samme forløsning som at se sin ungdomskæreste efter to ugers fravær. Savnet er stort. Gensynet er lidenskabeligt.

Men Premier League er også tilbage i et større perspektiv. Tilbage efter corona og tomme tribuner, og tilbage efter et par sæsoner, hvor mesterholdene har smadret spændingen alt for tidligt i sæsonen. I sidste sæson var der 12 points forskel mellem de to Manchester-klubber på første og andenpladsen, og året forinden vandt Liverpool mesterskabet med 18 point ned til Guardiolas lyseblå stjernemandskab.

Denne sæsons Premier League ser anderledes tæt ud. Lige nu er der fire klassehold, som alle har vist højt niveau – faktisk så højt, at det allerede ligner en liga i ligaen. Og skulle det pisse et par Totteham og West Ham-fans af… so be it. Der er klasseforskel lige nu, og Arsenal må vi komme ind på en anden dag.

De fire topklubber har fået styr på trupperne igen, hvor indkøb, kontraktforlængelser og kontinuitet er nøgleord.

Den gode Jürgen Klopp har brugt færre penge i sommerens transfervindue end Norwich, Brighton og Aston Villa. I hvert fald på indkøb. Til gengæld har de haft den store check fremme på Anfield, når det kommer til kontraktforlængelser med anfører, Jorden Henderson, samt Andy Robertson, Virgil van Dijk, Fabinho og Trent Alexander-Arnold, og den smilende tysker ser ud til at holde motivation og sammenhold helt i top hos sine rødklædte spillere. Og når det lykkes, så ved vi, hvad Liverpool kan sætte sammen.

Der er et magisk skær tilbage hos United

– Allan Hvid, chefredaktør

Den onde er Solskjær. Jamen, er han ond? Nej. Det er han ikke. Men det er Manchester United. De har i den grad gjort det onde ved konkurrenterne i det netop overståede transfervindue. De indkøb, der er gjort på Old Trafford denne sommer, ligner umiddelbart det mest gennemførte transfervindue i adskillige år. Og lørdagens kamp mod Newcastle satte da også blot en tyk streg under den bedrift. Ronaldos comeback til Manchester er godt set af den ellers meget kritiserede direktion i Manchester United (de skylder nu endnu mere til Alex Ferguson). Men derudover at hente Jadon Sancho og Raphael Varane samtidig med at holde Pogba glad og motiveret – det er godt lavet. Og der er et magisk skær tilbage hos United.

Cristiano Ronaldo vendte i dag tilbage til Old Trafford
Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix

Den grusomme Tuchel forløste i sidste sæson sit Chelsea-mandskab, som på bare fem måneder gik fra at have en trup fyldt med gode individualister til at have en hær, der tromlede alle modstandere ned. Kun fem nederlag blev det til i et helt forår, hvor London-klubben til sidst besejrede Manchester City i Champions League-finalen. Med Lukaku tilbage på Stamford Bridge ser tyskerens dieselmotor kun stærkere og mere solid ud!

Og så er der Guardiola og Manchester City tilbage. Det er hverken ondt eller grusomt. Det er nærmere et koncept. Et gennemført koncept. Den spanske cheftræner har i mere end et årti udviklet fodbolden og niveauet i international fodbold. Manchester City er altid bookmakernes favorit til mesterskabet. Sådan bør det være. Sådan skal det være, når man råder over den trup og så i øvrigt lige kan erhverve sig Jack Grealish for 750 millioner kroner.

Foto: Oli SCARFF / AFP.

Økonomisk er engelsk fodbold i front, og i Champions League har Premier League leveret fem af de seneste otte finalister.

Og nu ligner det unægtelig, at vi får den mest spændende kamp om mesterskabet, man kan drømme om. Lidt som når man drømmer om kæresten. Hende fra indledning. Og ungdommen.

Det hele ser godt og spændende ud. Og det er fantastisk at komme tæt på.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P