Premier League

Southampton Football Club er tro mod konceptet – en god forretning

Det handler altid om penge, når transfervinduet for alvor buldrer derudaf. Og oftest handler det om at bruge flest. Southampton F.C. er dog tro mod sit koncept om blandt andet at udvikle spillere, og alene i 2021 har klubben et overskud på mere end 160 millioner kroner på transfers.

St. Mary's Stadium i Southampton. Foto: southamptonfc.com

Moderne fodbold og milliarder af kroner hører sammen.

Det behøver faktisk slet ikke at tælle flere handler. Bare en enkelt handel kan næsten koste en milliard kroner i mordene fodbold.

Aston Villas Jack Grealish blev denne sommer solgt til Manchester City for op mod 900 millioner kroner, og Real Madrid bød vanvittige 1,4 milliarder danske kroner for Kylian Mbappé, der kun har et år tilbage af sin kontrakt. Og så fik de ovenikøbet ikke lov at købe franskmanden af Paris Saint-Germain.

Et sted i det sydlige England arbejder de dog ikke helt med den samme lommeregner. Eller man kan faktisk argumentere for, at de har vendt den om.

Southampton Football Club har i adskillige sæsoner været storleverandør af topspillere i Premier League. En metier der har indbragt dem store summer gennem årene.

Det ses tydeligt med bare et mindre udpluk af de senere års største salg fra St. Mary’s Stadium:

  • Virgil Van Dijk, Liverpool FC i 2018 for 640 millioner kroner
  • Sadio Mané, Liverpool FC i 2016 for cirka 295 millioner kroner
  • Pierre Emile Højbjerg, Tottenham Hotspur i 2020 for 130 millioner kroner
  • Luke Shaw, Manchester United i 2016 for 260 millioner kroner
Ralph Hasenhüttl må se langt efter de store forstærkninger. Men måske en lønstigning kan der bliver råd til? Foto: Ritzau Scanpix

Sommerstråler og sorte tal på sydkysten af England
Og også i denne sommers transfervindue har Southampton gjort gode forretninger. Klubben har blandt andet solgt den danske landsholdsspiller, Jannik Vestergaard, til Leicester City for cirka 15 millioner pund – svarende til 130 millioner danske kroner.

Klubben med de rød- og hvid-stribede trøjer har tilmed solgt Danny Ings til Aston Villa for mere end 250 millioner kroner samt midtbanespilleren Mario Lemina og målmanden Angus Gunn – begge for omkring 35 millioner kroner stykket.

  • Danny Ings, Aston Villa for 250 millioner kroner
  • Jannik Vestergaard, Leicester City for 130 millioner kroner
  • Mario Lemina, OGC Nice for 35 millioner kroner
  • Angus Gunn, Norwich City for 35 millioner kroner

Southampton har så tilmed til denne sæson handlet spillere til transfersummer, der ligger helt fjernt fra topklubberne i Premier League. Største indkøb denne sommer er således Adam Armstrong fra Blackburn Rovers til en pris på omkring 100 millioner kroner.

I alt giver det Southampton et overskud år til dato på cirka 160 millioner danske kroner.

Klubbens østrigske manager, Ralph Hasenhüttl, havde måske ønsket sig flere gaver i det netop overståede transfervindue, men opgaven er omvendt klar for ham. Som altid.

Det handler om at udvikle spillere samtidig med at holdet præsterer. Og i denne sæson har Southampton i tre kampe indkasseret to point. Ja og så de 160 millioner kroner i overskud.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P