Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningHvem snyder egentlig hvem?

Hvem skal du holde med nu, hvis du synes, Englænderne snød mod Danmark i semifinalen? Er du imod snyd, så må det være svært at holde med Italien!

3 min læsning
Raheem Sterling der fremtvinger et straffespark mod Danmark
Mange danskere mener, at England filmer og snyder, foto: Scanpix
Avatar photo8. jul 2021, 22.45

Jeg fornemmer et stadigt stigende had mod det engelske landshold og dets fans efter Danmarks nederlag onsdag aften i en af de allerhelligste fodboldkatedraler i verden – legendariske Wembley.

Og det ér forbistret at tabe i fodbold, og så endda når vi efterfølgende sidder med følelsen af, at noget blev taget fra os. Jamen det straffe skulle aldrig have været dømt. Der var to bolde på banen, og der var laser pointers rettet mod Schmeichels ansigt flere gange under kampen!

Det sidste er slet slet ikke i orden!

Men hadet mod det engelske fodboldlandshold og dets fans er simpelthen for unuanceret. Det er ikke det engelske landsholds fejl, at dommeren dømmer straffe. Det er dommerens fejl! Men han filmer ”og diver” i feltet. Ja det gør 97,5% af alle angribere i verden. Det er – beklager, men det er sandt nok – en stor del af spillet. Derfor skal man som hold også helst sørge for, at bolden som udgangspunkt ikke befinder sig ret meget i ens eget felt.

Så hvis du gør dig nogen forestillinger om, at Italiensk fodbold stiller med et hold af kordrenge på søndag, så skal du tro om.

Allan Hvid, chefredaktør

”Nu holder jeg med Italien på søndag. Jeg vil ikke holde med korrupte englændere,” har jeg også læst og hørt mange steder.

Okay. Så gør du det. Men så holder du for alvor med et landshold, der vil gøre hvad som helst for at vinde. Også mere end englænderne. I kvartfinalen mod Belgien storfilmede Immobile og fakede efterfølgende en kæmpe skade i straffesparksfeltet, som dog mirakuløst gik over sekundet efter, hans holdkammerat havde bragt Italien foran. Og der er i hundredevis af eksempler fra italiensk fodbold, hvor snyd er en helt central del af spillet. Deres liga har endda været ”genstartet” efter organiseret snyd og korruption fra flere centrale klubber!

Så hvis du gør dig nogen forestillinger om, at Italiensk fodbold stiller med et helt hold af kordrenge på søndag, så skal du tro om.

Jeg ønsker ikke at forsvare Raheem Sterlings kalveknæede løbestil i feltet, og jeg er også forbistret over det danske nederlag. Men det er ikke første gang, Sterling gør det. Og jeg hylder ikke, at man snyder i fodbold, men jeg ved, det er en del af spillet. Og det er også stadig en del af spillet, at dommerne laver fejl. Også selvom VAR er kommet til. For selv efter ankomsten af VAR, må dommere ikke undlade at træffe en afgørelse. De skal dømme, og efterfølgende kan VAR kun gå ind, hvis der er tale om en “klar og tydelig dommerfejl”. Og enig – det kan vi godt diskutere i den her situation. Men at skulle tilbagekalde det straffe, ville have givet mindst lige så store diskussioner. Og det er den ondelyneme nemt at sidde hjemme i stuen eller til storskærmsarrangement og konstatere det. Til gengæld kan vi konstatere, at den slags fejl heldigvis ikke sker så tit som før.

Men tilbage ved snakken om hæderlighed og ordentlig opførsel så er det til gengæld respektløst af en anden verden, når en skare af de engelske fans buh’er af modstandernationernes nationalmelodier. Under kampen gælder alle tricks, og der er vi alle i krig med hinanden, men det er ganske enkelt helt uden klasse, når man ikke respekterer det andet holds nationalmelodi, hvilket også mange større personligheder i England har opfordret til, at man gør fremover. Lad det være for altid.

Snyd og fejl i fodbold er en del af spillet, og det vil det altid være. Og så må vi udenfor banen holde øjnene på bolden, tak!

Og så i øvrigt kæmpe respekt for det danske landsholds klasse og indsats den seneste måned. Begge dele har været eksemplarisk!

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer