Championship

Han mistede fodboldglæden – men så ringede Norwich

Glen Riddersholm troede, at fodboldudviklingen havde overhalet ham.

Glen Riddersholm i spidsen for Sønderjyske
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Danmark. Belgien. Sverige. Og nu England.

52-årige Glen Riddersholm har om nogen et fodbold-CV, som de færreste danske trænere kan hamle op med.

Men for en stund – for første gang i næsten 38 år –oplevede Riddersholm en tilværelse, hvor fodboldglæden tog et dyk.

Den altid karismatiske og udadvendte cheftræner havde et trænerophold i Sverige, som satte nogle tanker i gang i forhold til, hvordan han opfatter fodbold.

Efter godt og vel et års tid som cheftræner i Norrköping, blev den svenske klub og Riddersholm i fællesskab enige om at stoppe samarbejdet. En fodbolderfaring, som igangsatte en del refleksioner hos fodboldmanden.

– Min seneste erfaring fra det svenske samt mine erfaringer fra andre jobs var jo, at det er ikke én eller to mand, som kan løfte et projekt. Det er jo en hel organisation, der skal løfte det. Derfor var det nærliggende for mig, fordi jeg har haft forskellige oplevelser igennem min karriere, at stoppe op og reflektere over, hvordan jeg skal være træner i fremtiden, siger Glen Riddersholm til Campo.

Jeg bryder mig ikke om den hyppighed af trænerfyringer, der er i dag i fodbold. Det kan man vælge at sige, at det er en del af branchen, hvilket jeg også er klar over

Glen Riddersholm

– Jeg begyndte at gøre mig tanker om, hvorvidt jeg skal tilpasse mig og blive kortsigtet – altså meget mindre udviklingsorienteret, men i stedet være meget mere resultatorienteret. Dét påvirkede fodboldglæden.

Den erkendelse gik ifølge Riddersholm på to ben: Passionen for fodbold og ønsket om at være en del af et bæredygtigt projekt, hvor man kan opnå store resultater.

I den forbindelse brugte han trænerpausen på et halvt år på at snakke med en masse fodboldfolk og genfinde gnisten.

– Jeg havde snakke med mange fodboldfolk om, hvorvidt jeg var blevet overhalet af tiden. Jeg bryder mig ikke om den hyppighed af trænerfyringer, der er i dag i fodbold. Det kan man vælge at sige, at det er en del af branchen, hvilket jeg også er klar over, fortæller Riddersholm og uddyber:

– Men jeg er formet af at arbejde i en organisation, hvor man skal lave det nødvendige arbejde, før man får succes af det. Det kræver tid at kunne skabe noget, der er bæredygtigt, og noget, der er succesrigt.

Her peger Riddersholm på opholdene i henholdsvis Sønderjyske og FC Midtjylland, hvor tid og tillid har været hovedingredienserne til at udvikle spillere og dermed skabe resultater.

Hvorfor Norwich?

1. juli 2024 havde Glen Riddersholm første arbejdsdag i Championship-klubben Norwich. Denne gang i en rolle som assistenttræner, hvor han ved sin side fik danske Johannes Hoff Thorup som cheftræner.

Men hvad blev tungen på vægtskålen, da Norwich henvendte sig til danskerduoen?

– Vi kunne mærke, at vi trådte ind i et seriøst projekt, hvor man fra toppen til bunden var afklaret om, hvilken kurs, klubben skal have. Den fuldstændig klare kurs skaber et godt fundament for Johannes (red. Hoff Thorup) og jeg, og vi er så glade og stolte over at være en del af projektet, fortæller Riddersholm og fremhæver:

– I mit tilfælde er det vigtigt, at projekterne er realistiske men også ambitiøse, og samtidig handler det om at have en klar identitet hele vejen rundt.

Er det udfordrende at være assistenttræner, når du har en længere fortid som cheftræner?

– Jeg er prestigeløs, hvad det angår. Jeg ved godt, at jeg har været privilegeret med at vinde nogle ting, og folk kender mig for at være lidt fremme i medierne på den måde ved at være en offentlig person.
Men hvis man kigger hele min fodboldkarriere igennem, så ved man, at jeg er en fodboldmand, og jeg er en teamplayer.

– For mig er det ikke stillingsbetegnelsen, som er vigtig. Det er projektet og udfordringen, og den er den helt rigtige i Norwich.

Glen Riddersholm er på en treårig aftale i Norwich, og The Canaries ligger i øjeblikket på syvendeplads efter 10 kampe spillet.

Nedenfor kan du se en lille sekvens fra interviewet med med Glen Riddersholm.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P