3F Superligaen

Halvvejs i grundspillet: Patrick Pentz skuffer – Hedvall i top

Superligaens første del er nået halvvejs og det er tid til at gøre en status.

Brøndby IFs Patrick Pentz efter 3F Superliga-kampen mellem Brøndby IF og AGF på Brøndby Stadion i Brøndby søndag den 26. maj 2024.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Superligaen er da lige gået i gang, ikke?

Tro det eller ej, der er allerede spillet 11 kampe, og vi er nu halvvejs i grundspillet.

Derfor kan man også begynde at stykke et billede sammen af, hvordan de forskellige hold og spillere har præsteret, og når man kigger på målmændenes præstationer, er der særligt to målmænd der stikker negativt ud.

Patrick Pentz fra Brøndby IF og Andreas Hansen fra FC Nordsjælland. Det viser tal fra analysefirmaet Opta via Fotmob.com.

Her viser det sig nemlig, at Pentz burde have afværget 3,5 mål mere, end tilfældet har været, mens det for Andreas Hansens vedkommende drejer sig om hele 6,8 mål.

Tallene er udarbejdet ved at pålægge hver eneste afslutning, målmanden har modtaget, en værdi, hvor et skud lige på målmanden fra lang afstand vil have en meget lav værdi, mens et skud helt oppe i hjørnet fra kanten af feltet vil have en høj værdi. Totalen af denne parameter fratrækkes så det samlede antal mål, en målmand har lukket ind, og herved kommer man frem til en værdi for ‘afværgede mål’.

I den anden ende af skalaen ligger Oscar Hedvall fra Viborg FF, som har afværget 5,9 mål mere, end det “forventes” af ham, mens de resterende målmænd ligger omkring gennemsnittet.

I sidste sæson lå både Patrick Pentz og Andreas Hansen i toppen af listen, hvor den nuværende F.C. København-målmand Nathan Trott for Vejle Boldklub afværgede hele 16,2 mål og spillede en stor rolle i klubbens redning i 3F Superligaen.

Du kan se hele listen for den indeværende sæson her.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P