Europa League

– Rart at overleve en kamp, hvor man ikke toppræsterer

FC Midtjylland fik hentet sig en sejr og tre point i Europa League torsdag aften. Det til trods for, at man ikke ramte det niveau, man gerne ville.

Thomas Thomasberg instruerer sine spillere under kampen mellem FCM og Maccabi Tel Aviv.
Foto: Marko Djurica/Reuters/Ritzau Scanpix

Tre point på udebane i Europa League.

Det var, hvad FC Midtjylland fik hentet sig torsdag aften, hvor man mødte israelske Maccabi Tel Aviv på neutral grund i Beograd.

Selvom den bedrift i sig selv ikke burde give anledning til meget andet en ros, så var det ikke udelukkende positivt for cheftræner Thomas Thomasberg.

Han kan dog alligevel godt finde det positive i, at sejren kom i hus, selvom spillet på banen haltede i særligt de første 45 minutter:

– Tre rigtig gode point. Dem skal man aldrig tage som en selvfølge. Og at få dem efter en særligt dårlig første halvleg, hvor vi havde svært ved at genkende os selv, det skal vi være glade for. For det er rart, når man kan overleve kampe, hvor man ikke toppræsterer.

– Vi var under pres. Så jeg er måske endnu glad for, at de her tre point kom i hus, uden at præstationen var der, hvor vi gerne vil have, at den skal være – især i første halvleg, siger han til FCM’s egen kanal.

FCM var – den dårlige første halvleg til trods – alligevel foran med 0-1 ved pausen. Så hvad var det, der gik galt?

– De helt elementære ting i fodbold. Være nok tilstede og være undervejs. Have en idé om, hvad der skal ske både med og uden bold, inden tingene sker.

– Der foregik alt for meget spil på vores halvdel. De spillede selvfølgelig fint, men det var lidt selvforskyldt. I vores egen boldomgang var det et spørgsmål om tid, inden vi kom for meget under pres. Og vores eget presspil kom aldrig til at sidde med den aggressivitet, som skal være et kendetegn for FCM hver eneste gang, siger han.

FC Midtjylland har nu hentet fire point i sine første to kampe.

Næste opgave for Thomas Thomasberg og co. er ude mod Brøndby IF søndag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P