NordicBet Ligaen

Hillerød er uforstående: Forstår ikke kommunens stadionkrav

Hillerød Fodbold kæmper med næb og kløer for at få sit eget stadion, så man fremover kan afvikle kampe på sin helt egen bane – og ikke i Farum på Right to Dream Park. Men Hillerød Kommune er ikke lette at danse med.

Hillerød Logo

Hillerød spiller for tredje år i streg i Farum på Right to Dream Park.

Det skyldes, at NordicBet Liga-klubbens nuværende stadion ikke lever op til kravene i landets næstbedste række.

Noget, som klubben arbejder hårdt på at få styr på, men det tyder ikke på, at Hillerød Kommune er så lette at danse med.

Klubbens bestyrelsesformand, Jesper Lolk-Nielsen, sætter i en kronik på klubbens hjemmeside ord på den frustrerende dialog parterne imellem.

– Den politiske modstand i kommunen har været enorm og nærmeste uigennemtrængelig. Det kan man undre sig over – for hver gang vi har talt med byrådspolitikerne, har hensigtserklæringerne stået i kø, men når der skal forhandles i byrådet, og borgmesteren svinger taktstokken, retter alle ind på rad og række.

– Dialogen har været alt andet end løsningsorienteret. Møderne har båret præg af at ”finde problemer fremfor løsninger”.

Et af de problemer, man er løbet ind i, er økonomien, hvor kommunen og Hillerød Fodbolds vurderinger er langt fra hinanden – endnu en ting, der vækker forundring hos NordicBet Liga-klubben.

Der skal nemlig 800 ekstra siddepladser til, imens der også skal varme i banen og lys omkring en opgraderet version af Hillerød Stadion.

Hillerøds bestyrelsesformand skriver, at de netop overståede budgetforhandlinger i kommunen lyder på, at det vil tage fire år og koste 40 millioner kroner at opgradere stadionet, så det kan bruges i NordicBet Ligaen.

I klubben har man i samråd med kvalificerede rådgivere fundet frem til, at det ‘kun’ vil koste i omegnen af 23-25 millioner kroner.

Altså en voldsom difference i forhold til kommunens vurdering, hvorfor man i Hillerød Fodbold er totalt uforstående overfor kommunens anslåede pris.

Ydermere vurderer klubbens rådgivere, at opgraderingen kan klares på bare to år.

Desuden har Hillerød Fodbold selv tilbudt at finansiere tribunen, ligesom at klubben gerne vil gå i dialog om at medfinansiere yderligere opgraderinger.

Klubbens bestyrelsesformand afslutter sin kronik ved at skrive:

– Den triste konklusion er, at Hillerød Fodbold på 3. sæson står uden en hjemmebane, og at der desværre ikke, indenfor en rimelig tidshorisont, ser ud til at være på vej.

– Hillerød Fodbold skriver dermed dansk fodboldhistroie ved at være det eneste top-20 hold nogensinde, der ikke har udsigt til en hjemmebane i egen by.

– Kan det være rigtigt, at Nordsjællands hovedstad ikke kan skabe rammerne for at spille fodbold i NordicBet Ligaen, lyder det fra Jesper Lolk-Nielsen.

Hillerød indtager aktuelt niendepladsen i NordicBet Ligaen efter de første 11 kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P