3F Superligaen

Ekspert: Osorio skal tøjle det – modstandere kigger med

Dario Osorio skal lære at tøjle sit temperament, for de øvrige modstandere i 3F Superligaen kigger med. Det mener Campos ekspert, Rasmus Würtz, som samtidig også har spottet den unge FCM-profils korte lunte ved flere andre lejligheder.

Dario Osorio går fra banen mod Randers FC efter at have fået et rødt kort.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Han skal have styr på det.

Da Florian Danho kom lidt for sent med en skuldertackling søndag eftermiddag, reagerede Dario Osorio prompte ved at sparke Randers-angriberen over benet.

Et VAR-tjek senere, og så var FC Midtjylland ellers reduceret til 10 mand.

Og det røde kort kan der ifølge Campos ekspert, Rasmus Würtz, ikke herske den mindste tvivl om:

– Det synes jeg, der var. Altså, jeg ved godt, det er måske ikke verdens hårdeste spark, men det er jo stadigvæk en reaktion, som man ikke skal komme med. Og dommerne og dem, der nu skal bedømme ude i VAR-vognen og så videre, kan jo ikke tage højde for, om det er et hårdt eller et ikke-hårdt spark.

– Så intentionen var at sparke, og han rammer ham også, så den var jo god nok, siger han.

Rasmus Würtz fortæller videre, at det langt fra er første gang, at han oplever Dario Osorio være oppe i det røde felt i FC Midtjyllands kampe.

Faktisk ser han en tendens i den 20-årige chileners adfærd på banen – og det er noget, som han af flere forskellige grunde bør få styr på hurtigst muligt.

– Det er jo sådan noget, man skal lære. Osorio er jo en ung spiller stadigvæk, og han kan heldigvis stadigvæk nå at lære det, men jeg synes, der har været lidt en tendens til at, han godt kan være overtændt nogle gange, siger han og fremhæver FC Midtjyllands hjemmekamp mod Slovan Bratislava, hvor man så sig nødsaget til at skifte Dario Osorio ud ved pausen:

– Der var også rigtig mange situationer, hvor han er en anelse overtændt. Så fik han et gult kort, og han kom også i noget klammeri, hvor han måske, hvis han var uheldig, også kunne have fået sit andet gule kort.

– Der var de så nødt til at tage ham ud i pausen, for ellers var de i hvert fald ikke endt 11 mand på banen.

Rasmus Würtz er fodboldekspert på campo.dk
Foto: Lars Jacobsen

Det ved jeg, at man sidder og snakker om, især fordi han er så stor en profil

Det er dog ikke kun på grund af de enkelte kampe, at Dario Osorio bør få bedre kontrol over sit temperament.

Det er nemlig også noget, som kommende modstandere holder øje med.

– Det skal jo siges, at han er en fantastisk spiller, men også en spiller, som har en lille smule kant og en lille smule temperament, som han helst skal lære at tøjle, fordi der er ikke nogen tvivl om, at alle især Superliga-modstandere nu, de kigger på det her og tænker, at når han spiller, så er det en, der kan provokeres en lille smule og måske miste besindelsen, som han gjorde her.

– Eller i hvert fald, at han er en spiller, man kan få ud af fatning, så han ikke rammer det niveau, som de ved, han har.

– Det ved jeg, at man sidder og snakker om, især fordi han er så stor en profil, som han er jo er for Midtjylland. Han er ikke en ligegyldig spiller. Han er jo en spiller, der kan afgøre kampene for dem. Og hvis modstanderne kan komme en lille smule ind i hovedet på ham i kampene, så vil de gøre det.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Efter slutfløjt bed Rasmus Würtz også mærke i den retorik, som FCM-cheftræner Thomas Thomasberg havde med i studiet, da han blev spurgt ind til episoden.

Her blev seancen, ifølge ham, pakket lidt for meget ind i snak om, hvorvidt det var et “hårdt spark” og andre vendinger, som alt i alt i hvert fald gjorde det klart, at Thomasberg ikke havde i sinde at hænge sin chilenske juvel ud i medierne.

– Jeg synes måske, at man forsvarer den lidt for meget, også i interviewet [med Thomasberg] bagefter.

– Jeg synes ikke, at der er nogen grund til at pakke det så meget ind. Det er bare at sige, at “det var dumt lavet, og det skal han lære som ung spiller, det skal vi være med til at lære ham”. Længere er den ikke.

– Det kan Osorio sagtens håndtere, det tænker jeg 100 procent, fordi han er så dygtig, som han er, og han har så mange kvaliteter. Men lige det med temperamentet, det er han nødt til at lære hurtigt.

Du kan se den omtalte episode med Dario Osorios udvisning i videoen øverst i artiklen eller nedenfor

FC Midtjylland endte sine 10 mand til trods med at komme tilbage og få 2-2 mod Randers FC.

Næste kamp for midtjyderne – hvor Dario Osorio også kan være med – er på onsdag hjemme mod Hoffenheim i Europa League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P