3F Superligaen

Dommer er ikke i tvivl: Klart straffe og rødt

Dommer Aydin Uslu står ved sin beslutning om at sende Rasmus Lauritsen ud og give et straffespark til Silkeborg i kampen mod Brøndby søndag aften.

Dommer Aydin Uslu dømmer straffespark til Silkeborg efter at have set VAR i 3F Superligakampen mellem Silkeborg IF og Brøndby IF på Jysk Park i Silkeborg, søndag den 22. september 2024
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Var den god nok?

Ja, det mente dommeren i hvert fald – og det holder han fast i.

Dommer Aydin Uslu valgte efter et VAR-tjek at tildele Silkeborg et straffespark og i samme ombæring vise Brøndbys Rasmus Lauritsen det røde kort, da de to klubber tørnede sammen søndag aften.

Og der er ikke noget at komme efter for dem, der er uenige med ham, mener han.

Dommer Aydin Uslu dømmer straffespark til Silkeborg efter at have set VAR i 3F Superligakampen mellem Silkeborg IF og Brøndby IF på Jysk Park i Silkeborg, søndag den 22. september 2024
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

– Min VAR-dommer anbefaler et ‘on-field review’, og da jeg kommer ud til skærmen, bliver jeg præsenteret for nogle rigtig gode billeder, i forhold til at der er en klar puf-situation, hvor Silkeborg-spilleren er i fart og bliver bragt ud af balance, og derfor er der en forseelse og dermed straffespark, siger Aydin Ulsu til Viaplay, som også giver sin begrundelse for udvisningen:

– I og med at det er en oplagt scoringsmulighed, hvor Rasmus Lauritsen ikke har i sinde at spille bolden, bliver han udvist, da han berøver en oplagt scoringsmulighed.

Rasmus Lauritsen har selv kommenteret situationen, hvor han blandt andet kritiserer de langsomme billeder, som bliver vist på VAR-skærmen.

Til det har Ulsu også et svar, hvor han til dels giver Lauritsen ret.

– Det er faktisk korrekt. ‘Slow-billederne’ bruger vi til at få fakta på plads, men jeg beder egentlig også min VAR-dommer om at give mig billederne i ‘normal speed’, så jeg netop kan se den omtalte ‘impact’, der er på situationen, siger Aydin Ulsu.

Brøndby-drama i Silkeborg: To straffespark og rødt i deler

Kampen mellem Silkeborg og Brøndby IF endte 3-3, og dermed indtager Silkeborg tredjepladsen i Superligaen med 17 point, mens Brøndby ligger på fjerde med 15 point.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P