3F Superligaen

Neestrup lægger sig fladt ned: Jeg har fejlet

F.C. København fik en skuffende afslutning på sæsonen 2023/24, der endte uden pokaler til storklubben. Cheftræner Jacob Neestrup erkender blankt, at det ikke var godt nok.

Jacob Neestrup er fokuseret.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

– Ja selvfølgelig.

Sådan lyder det fra Jacob Neestrup i en Viaplay-udsendelse, da F.C. Københavns cheftræner bliver spurgt, om han føler han har fejlet som cheftræner i 2024.

F.C. København skal vinde noget hvert år, men i 2024 står løverne tomhændede trods et europæisk eventyr, som gik over al forventning.

Her gik de nemlig videre fra en svær gruppe i Champions League med FC Bayern München, Manchester United og Galatasaray, ligesom de leverede godkendte præstationer mod et af verdens allerbedste klubhold, Manchester City, i knockoutfasen.

Til gengæld kan man fristes til at tro, at det eventyr også var grunden til, at F.C. København slet ikke leverede varen hjemme i Superligaen – eller for den sags skyld i pokalturneringen – hvor et forspring i ligaen blev sat over styr og klubben samtidig røg ud af Oddset Pokalen allerede i kvartfinalerne, da de tabte samlet til de senere vindere fra Silkeborg IF.

– Jeg har et kæmpe ansvar for, at vi ikke har opnået det, vi gerne ville. Det ville være uansvarligt at sige andet, lyder det fra F.C. Københavns cheftræner.

Adspurgt hvordan det har været at gå fra at være et af de varmeste trænernavne til et af de mest udskældte, lader det dog til at Neestrup kender betingelserne i fodboldverdenen.

– Det er en præmis i international topfodbold og specielt i et lille land som Danmark. Det mediebillede, der er af dig som person, kan hurtigt ændre sig fra godt til skidt. Det er lidt for kedeligt, hvis det er midt i mellem. Du er typisk enten helt eller skurk. Det er jeg afklaret med.

– Det gør da ondt, når man bliver haglet ned, men hvis du ikke formår at lægge de kritiske spørgsmål eller negative historier fra dig, så bliver du fyldt op med negativ energi. Det er ikke godt for nogen.

Adspurgt om cheftræneren sover dårligere i modgangstider, er det dog lige omvendt, lyder det.

Neestrup om FCM-statistik: Det er ekstraordinært pinligt

– Det er meget mærkeligt. Der er det mønster i min søvn, at når vi vinder, så har jeg svært ved at falde i søvn, men hvis vi taber, har jeg nogle gange nemmere ved at falde i søvn, og jeg ved ikke om det er sådan en flygtemekanisme.

Du kan se hele Viaplays interview med Jacob Neestrup øverst i artiklen. Om Neestrup kommer til at sove godt eller dårligt søndag nat bliver afgjort lørdag klokken 18.00, når FC Midtjylland tager imod F.C. København i 3F Superligaen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P