3F Superligaen

Duelund-comeback i AGF inden længe: Jeg er ukuelig optimist

Mikkel Duelund har været ukampdygtig for AGF med en skade siden april. I mellemtiden har især holdets offensiv spillet sig ud, og aarhusianerne har scoret klart flest mål i Superligaen. Offensivspilleren glæder sig til at deltage i den sprudlende spillestil og er måske i spil til et comeback søndag mod Silkeborg IF.

Mikkel Duelund fejrer en scoring for AGF.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Hælen, baglåret og senest svangsenen.

Mikkel Duelund har været hårdt ramt af skader i sin tid i AGF. Men nu kan han snart se enden på skadeskvalerne.

Den 27-årige offensivspiller har trænet fuldt ud med resten af truppen i snart tre uger. Kan der allerede vente comeback mod Silkeborg søndag? Det og meget mere har Campo spurgt Duelund om.

– Ja, måske… måske. Jeg er ukuelig optimist, så lad os se. Nu skal jeg bare sammensætte mig en god uge, og så må vi se, hvor jeg står henne, når vi nærmer os kampen.

– Jeg vil ikke stå her og love noget, men det er klart, at hvis det stod til mig, så så jeg mig selv være klar. Men der er flere ting, der lige skal spille ind, siger Mikkel Duelund i et videointerview til Campo efter træningen på Fredensvang.

Mikkel Duelund i fuld vigør under træningen på Fredensvang. Foto: Tobias Thomasen.

En træning, hvor han deltog med intensitet – men også med et smil på læberne. Duelund bider den hårde træning i sig og hæfter sig ved kroppens tilstand. Den er god.

– Jeg står godt. Jeg er også smadret nu, altså jeg er træt nu (efter træningen, red.). Det skal nok komme stille og roligt. Jeg giver den max gas. Det vigtigste er, at jeg er selvsikker omkring de problemer, jeg har haft. Både om det så har været baglåret, om det har været hælen, eller om det har været svangsenen, siger han og fortsætter:

– Jeg føler faktisk, at jeg absolut intet mærker til noget af det lige nu. Og det er første gang i mange år, jeg slet ikke mærker noget som helst til et eller andet. Så ja, det er pissefedt. Og så må fodboldformen bare følge med, så godt den kan. Det er det mindste af de problemer, jeg nu engang har haft.

Mikkel Duelund blev skadet under superligakampen mod F.C. København i Parken den 28. april, da sprangsenen røg i den ene fod, og offensivprofilen har været ude for AGF lige siden. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Herunder kan du læse eller genlæse Campos interview med Mikkel Duelund fra april – få uger før hans seneste skade.

Smertehelvede ovre for AGF’s Duelund: Fedt at spille igen!

Fra tempo til tempi

Cheftræner Uwe Rösler er fortrøstningsfuld i forhold til Mikkel Duelunds vej tilbage i form. Offensivspilleren har arbejdet hårdt under sine skadesforløb, fortæller den tyske træner.

– Duelund er en dygtig spiller, og en ting, der taler til hans fordel, er, at han generelt er i god træning. Han er top professionel og tager hånd om sig selv og træner i fitnesslokalet. Da han var skadet, slappede han aldrig af, så det tager ham generelt ikke lang tid at komme tilbage, siger Rösler.

Jeg kan se, hvor meget det har gjort for mange af de spillere, der har dækket blandt andet den position, jeg spiller, at vi spiller med det her udtryk.

Mikkel Duelund om AGF’s spillestil
Mikkel Duelund i aktion for AGF mod Brøndby IF i Aarhus den 4. juni 2023. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Den seneste tid og fremadrettet er fokus for Uwe Rösler at få Duelund i form på andre områder. Sker det, kan profilen blive afgørende for AGF, mener han.

– Det, han skal arbejde på, er den dynamiske spillestil. På grund af hans problemer med hælen (skaden, som Duelund er blevet opereret for i AGF, red.), som han havde i mange år, var han begrænset i fart. Hans bevægelse foregik ofte i ét tempo.

– Så det, vi ser nu efter hans operation, og efter vi har givet ham tid, er, at han er mere dynamisk. Han ser skarpere ud. Duelund bliver aldrig en sprinter, og én der presser modstandere over 20-30 meter – sådan er han ikke. Men han kan tilføje andre ting til vores spil. Når han er på bolden og på sit højeste, kan han være en gamechanger for os.

– Men han skal op på det niveau, hvor han er fuldt ud dynamisk og kan presse højt og deltage intensivt i alle faser af kampen. Og det er der, vi er sammen lige nu, og vi prøver at nå det punkt. Vi kommer tættere og tættere på, og det ser lovende ud, siger AGF-cheftræneren.

Cheftræner Uwe Rösler og Mikkel Duelund i samtale efter en superligakamp mellem AGF og FC Nordsjælland i 2023. Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix.

Glæder sig til ny spillestil

Der er sket ændringer i udtrykket hos AGF, siden Mikkel Duelund senest tørnede ud for De Hviie. Det høje pres og den overrumplende offensiv har taget Aarhus og Superligaen generelt med storm.

Men hvordan ser Duelund sig selv passe ind i den nuværende spillestil?

– Så længe det ikke er i den bagerste kæde, så føler jeg lidt, at jeg kan dække det hele. Og så er det jo bare op til træneren, og lige nu gør de andre det rigtig godt. Så lige nu er jeg bare glad for, når jeg er klar til at være på bænken, at komme ind og bidrage med noget – måske sidst i kampen. Og så tænker jeg egentlig ikke så meget mere over det. Jeg er sikker på, at der nok skal være en fin plads til mig i det system, vi spiller nu.

– Jeg tror faktisk, at det er sjovere at komme ind på den måde, vi spiller nu. Jeg kan se, hvor meget det har gjort for mange af de spillere, der har dækket blandt andet den position, jeg spiller, at vi spiller med det her udtryk. Så det glæder jeg mig faktisk oprigtigt til at komme ind og prøve, siger han.

Mikkel Duelund glæder sig til at være en del af holdets succes i AGF. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

I artiklen herunder kan du høre Duelund sætte ord på, hvordan det har været at se AGF’s succes i efteråret udefra.

Duelund om fravær i succes: Pissefedt og megahårdt!

Comeback på søndag?

Og så er vi tilbage ved estimatet på comebacket. Det kan muligvis ske mod Silkeborg søndag, men Mikkel Duelund har ikke mere travlt med at hive den hvide trøje over hovedet, end at det skal give god mening og skal ske efter nøje overvejelser.

– Vi har en sindssyg god dialog mig, Uwe og den fysiske stab. Så vi tager det i præcis samme tempo alle sammen. Jeg kommer med det input, som jeg kan. Og de kommer med det input, som de skal, og så finder vi den bedste løsning. Så oppe i hovedet er jeg klar, men benene skal også lige følge med.

AGF-profil på krykker – misser Silkeborg-kamp

Uwe Rösler kan endnu ikke løfte sløret for, om der er mulighed for Duelund-comeback mod Silkeborg søndag og siger:

– Jeg ved det ikke. Vi ser ham og flere andre, der ikke har spillet på det seneste, an i Fredericia-kampen (testkamp i midtugen, red.), og så udtager vi den bedst mulige trup mod Silkeborg på lørdag.

AGF's Mikkel Duelund efter træning på Fredensvang.
Det kribler i benene for at tørne ud for AGF igen, fortæller Mikkel Duelund. Foto: Tobias Thomasen.

Testkampen mod NordicBet Liga-topholdet FC Fredericia blev spillet onsdag og endte med et nederlag på 1-2. På den positive side spillede Mikkel Duelund samtlige 60 minutter af den forkortede testkamp.

Om offensivspilleren i kamp og til træning har vist nok til, at Uwe Rösler finder plads til ham i truppen til kampen mod Silkeborg søndag, må tiden vise. Skulle Duelund komme i aktion søndag, bliver det hans 31. kamp for AGF.

Opgøret mellem AGF og Silkeborg IF, som i øvrigt er udsolgt blandt hjemmepublikummet på Ceres Park, spilles søndag klokken 14.00. Du kan se kampen i TV på TV3 Sport og Viaplay.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen

Fakta – Mikkel Duelund

Se listen: Her er Superligaens skarpeste hold foran kassen

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P