3F Superligaen

Bonde om ny Brøndby-spids: De vil knuselske ham

Brøndby har i Mileta Rajovic fået sig en angriber, som sagtens kan gå hen og blive en stor succes på Vestegnen. Det mener i hvert fald hans tidligere cheftræner, Peter Bonde.

Mileta Rajovic iført Watfords trøje
Foto: Watford FC
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Med få minutter tilbage af deadlineday, fik Brøndby IF langt om længe præsenteret Mileta Rajovic som ny angriber i klubben.

Han kommer til fra engelske Watford, hvor han har spillet det seneste år – og med rimelig succes.

Faktisk var flere Championship-klubbens fans decideret sure og frustrerede over, at man havde sendt den 25-årige angriber på leje i Brøndby.

Han er et ordentligt skur

– Peter Bonde

Men hvem er det egentlig, som Brøndbys fans skal sætte sin lid til foran mål resten af sæsonen?

Det har Campo rakt ud til Peter Bonde for at blive klogere på.

Foruden at have været assistenttræner på det danske landshold i 10 år, var han nemlig også cheftræner i Næstved Boldklub, da Mileta Rajovic‘ karriere for alvor fik luft under vingerne.

– Han er et ordentligt skur, som er stærk. Han er en god dreng med fart på, men selvom der er fart, så når kampen eller træningen er i gang, så er han fokuseret omkring det, der er det vigtigste for ham overhovedet: Nemlig at at lave mål. Han er vild med at lave mål, siger Peter Bonde.

Faktisk er den danske angribers sult efter mål så stor, at han kan blive godt og grundigt træt af sig selv, når ikke han lige rammer sin bedste dag.

– Han kan godt blive vred på sig selv, hvis han brænder chancer. Han er sådan en type, at de træninger, hvor han ikke har lavet mange mål, er ikke gode træninger. Det betyder noget for ham at sparke nogle bolde i kassen – og dem vil vi trænere jo gerne have.

Mileta Rajovic vinkede så sent som i januar 2023 farvel til Næstved. Siden gik turen til svensk fodbold, inden Watford hurtigt fik øjnene op for ham.

Med andre ord er Brøndby IF groft sagt hans fjerde klub i løbet af kun lidt mere end et halvandet år.

– Da jeg kom til Næstved, der havde han været der et halvt år, og jeg tror, han havde lavet to mål. Og lige så snart han begyndte at lave mål, så skulle han jo videre igen, fordi “nu var han jo klar”. Der er fodboldverden jo også sådan indrettet, at han har nogle rådgivere, nogle agenter, som selvfølgelig også skal lukrere på, at han er varm.

– Men der havde jeg nogle snakke med ham, hvor jeg sagde: prøv nu lige at falde ind i at være et sted og udvikle dig endnu mere. Og det gjorde han heldigvis i Næstved, og begyndte jo at lave rigtig mange mål og var god. Så det synes jeg var det rigtige råd, udtaler Bonde, der tog over som cheftræner i Næstved et halvt år efter Mileta Rajovic var kommet til klubben og siden nåede at have halvandet år med den i dag 25-årige målræv.

Mileta Rajovic iført Watfords trøje
Foto: Watford FC

Faxe Tribunen går amok

Turen gik fra Næstved til Kalmar, og videre derfra til Watford, hvor han bragede igennem i begyndelsen, men siden er røget ud i kulden.

Derfor er det fint, at han er skiftet hjem til Brøndby, mener Bonde.

– Jeg undrer mig lidt over, at han ikke har fået mere spilletid i Watford. På den måde tror jeg, det er fint, at han kommer til Brøndby nu, fordi man skal forstå ham. Han er en speciel fyr. Men han er virkelig, virkelig en god dreng, og hvis man får ‘fat’ i ham på den rigtige måde, så kan han gavne holdet på virkelig mange måder.

Trænerteamet i Brøndby får en stor rolle at spille, hvis Rajovic skal lykkes i denne sæson, mener Bonde. Men angriberen er i gode hænder.

– Jeg kan godt lide trænerteamet inde i Brøndby, alle tre. Både Jesper Sørensen, Henrik Hansen og Frederik Birk, som jeg også er supervisor for. De er nogle gode mennesker, og jeg er fuld af fortrøstning for, at de nok skal forstå Rajo. For man bliver nødt til at forstå, hvad han er for en person, for at få det bedste ud af ham.

Det lyder som om, det handler mere om psykologi og mandskabspleje med Rajovic end om 3-5-2 og bolde det i dybden. Så ser du et godt match mellem Rajovic og Brøndby?

– Ja, det gør jeg. Prøv at hør, første gang han laver en kasse for de gule, så skal du se ham ryge ned til Faxe Tribunen (det gamle navn for Sydsiden, red.) og så går de fuldstændig amok.

– De kommer til at knuselske ham, det er jeg sikker på, slutter Peter Bonde.

Mileta Rajovic var i Brøndby IF som ungdomsspiller, men forlod klubben i sit andet år som U19-spiller.

Listen af klubber, han siden har været forbi, tæller B.93, HB Køge, FC Roskilde, Næstved Boldklub, Kalmar FF og Watford.

Den nye Brøndby-angriber kan få sin debut for klubbens førstehold søndag hjemme mod Sønderjyske.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P