2. Division

Kjærgaard: Vi deler alle den samme energi

Aarhus Fremad har taget hul på den nye sæson, hvor det indtil videre har været en omgang blandet bolsjer. Men cheftræner Morten Dahm Kjærgaard glæder sig over den udvikling, som klubben er i.

Morten Kjærgaard til pokalkamp
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Alle i klubben har en ambition om at udvikle sig.

Dét fortæller cheftræner for Aarhus Fremad Morten Dahm Kjærgaard, som i forbindelse med sæsonstarten sætter ord på den seneste tid i klubben.

Selvom oprykningen glippede i forrige sæson, så er holdet fra den nordlige del af Aarhus ikke stoppet med at drømme.

– Det har været vores hovedfokus at komme ind til den nye sæson og arbejde videre på alt det gode, vi nu gjorde i sidste sæson. Når man nu var så tæt på, og det gjorde så ondt, så kan man glemme, hvad der fungerede godt. Men når man er så tæt på, så er der også rigtig meget, der er godt, fortæller cheftræneren til Campo.

– Det har vi ikke glemt, så det har vi husket hinanden på. Det har vi kigget og justeret på. Og så har vi været meget fokuserede og koncentrerede på at tage næste skridt både i vores spillestil og den læring, det gav os sidste sæson.

Fornyelse i truppen

I den forbindelse har det også betydet, at Aarhus Fremad har fornyet sig med nye – såvel som gamle – ansigter i truppen. Ind er den garvede angriber Thomas Mikkelsen, tidligere spiller i klubben Simon Bækgård og Kasper Lunding kommet til Riisvangen.

Tre tilføjelser, som cheftræneren ser som forstærkninger på og udenfor banen:

– Vi prøvede med det samme at gå efter de bedste profiler, vi kunne få. Vi havde godt øje til Simon, som har været her før på lejeophold. Og til Thomas, som jeg også kender. Og det lykkedes, hvilket gav fornemmelsen af, da vi stod her igen efter ferien, at vi godt kunne lægge yderligere på i truppen.

– Det har været to rigtig gode spillere at få ind. Vi har også fået Kasper Lunding som en erstatning for Lukas From, og Simon (red. Bækgård) har vi jo fulgt lige siden og håbet og ventet på, at vi kunne trække tilbage. Så det har også været vigtigt for os, at vi på spillersiden kunne tiltrække så gode spillere som muligt.

Men nye kræfter betyder også, at man skal være tålmodig.

Det har netop ikke kun været dans på roser, når man ser på Aarhus Fremads resultater i den igangværende sæson.

Det er i ligaen blevet til tre sejre, to nederlag og et uafgjort, hvilket placerer det sortgule mandskab på en foreløbig fjerdeplads.

Cheftræneren fortæller, at holdet har været ramt af skader i opstarten, som særligt kom til udtryk i pokal-exittet mod VSK Aarhus.

VSK vinder Aarhus-duel i Pokalen: “Årets største kamp”

– Men vi vidste godt, at vi har haft en belastning på vores spillere, og vi havde syv mand ude af truppen til pokalkampen, som spillede seneste kamp i ligaen. Vi vidste godt, at det godt kunne blive en tæt kamp, fortæller Kjærgaard og forlænger pointen med:

– Jeg synes, at vi spiller en kamp, vi godt kan vinde. Så det var ikke fordi, vi i den tilgang og den måde spillede kampen på, at vi ikke forsøgte at gå videre. Men vi vidste godt, at vi tog nogle valg i forhold til at ikke belaste nogle spillere.

Kun en vej

Nu er der fuldt fokus på ligaen, og det er en vision, som alle deler i klubben, hvis man spørger Morten Dahm Kjærgaard.

I de sidste to sæsoner har Aarhus Fremad haft et pointgennemsnit på cirka 1,8 per kamp, og det topniveau skal videreføres til den igangværende sæson:

– Vi har fået en fornuftig start på sæsonen. Ikke en fantastisk start, men en fornuftig start på sæsonen. Og det gør, at vi tror, at vi i løbet af sæsonen kan komme til at lave et minimum lige så godt resultat som sidste år. Og forhåbentlig bedre. Hvis vi rammer det for tredje sæson i træk, så burde der være en god mulighed for at rykke op, fortæller han.

Aarhus Fremad skal i aktion næste gang den 15 september, hvor de skal møde Thisted FC på udebane.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P