Champions League

Bøving om Champions League: Skal vise mig frem

Den tidligere F. C. København-spiller William Bøving er for tiden i hopla både på klub- og landsholdsplan. Men den 21-årige dansker er sulten efter mere, og det vil han vise til de kommende kampe i Champions League.

William Bøving i aktion mod Tjekkiet til EM-kval
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Det danske U21-landshold udraderede Tjekkiet tirsdag aften i Nørreskoven med 5-0.

Det var den tidligere F. C. København-spiller William Bøving, som satte gang i målfesten med den første scoring efter 28 minutter.

Den 21-årige kreatør har ikke kun haft medvind på U21-landsholdet men også på klubplan, hvor han sammen med østrigske Sturm Graz skal spille Champions League.

Midtbanespilleren, som spiller for rækkens nummer et i Østrig, håber på at tage de gode takter med i den bedste turnering i Europa.

– Vi har Champions League lige rundt om hjørnet, som bliver rigtig spændende. Og så må vi jo se, hvordan holdet og jeg gør det personligt. Det bliver for fedt at få den på CV’et. Det er et godt udstillingsvindue (red. for mig), hvis man kan sætte nogle gode præstationer sammen, fortalte han til Campo efter tirsdagens sejr mod Tjekkiet.

Bøving blev aldrig den store succes for FCK’s førstehold, og han blev i sommer 2022 solgt til Sturm Graz, hvilket har været positivt for den unge midtbanespiller. Han pointerer selv, at han befinder sig et godt sted i karrieren, da Campo spørger ham ind til, om han er klar til næste skridt.

– Det er altid svært at sige, om man er klar til næste skridt. Nu har jeg fået en anden rolle på mit hold, hvor jeg spiller mere som en 8’er, og så må vi tage den kamp for kamp.

– Jeg kender jo min kvaliteter, og jeg synes især i dag, at jeg får bragt dem på banen, fortæller midtbanespilleren.

Sturm Graz er kendt for at være et godt springbræt for danske fodboldspillere, hvor det bedste eksempel er Rasmus Højlund, som gjorde kometkarriere i Østrig, drog derefter til italiensk fodbold, før hjemmeadressen kom til at hedde Manchester United.

Om William Bøving får samme succesrig skæbne er stadig uvis, men en ting er sikkert: Champions League-fodbold kan være med til at få topklubberne til at spærre øjnene op for danskeren.

Han kan blandt andet glæde sig til at møde topklubber som Dortmund og Sporting i Champions League, men første opgave bliver mod franske Brest den 19 september.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P