Ungdomslandshold

Dansk U21-målmand afslører: På klubjagt hele sommeren

Den danske U21-målmand Andreas Jungdal har ikke just haft tur i den på det seneste, da spilletiden er mangelfuld – både på klubplan, men nu også på U21-landsholdet, hvor Filip Jørgensen har overtaget rollen som førstevalg mellem stængerne.

Andreas Jungdal skiftes ind i stedet for Filip Jørgensen under Danmarks U21-landsholdskamp mod Tjekkiet.
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

Det er aldrig sjovt at være nummer to.

Desværre for den danske U21-landsholdsmålmand Andreas Jungdal, er det dog tilfældet.

Det gør sig nemlig gældende både på U21-landsholdet, hvor Filip Jørgensen har overtaget, ligesom det er tilfældet i den italienske klub Cremonese.

Efter U21-landsholdets landskamp mod Tjekkiet tirsdag aften kunne den 22-årige dansker også afsløre, at han har ledt med lys og lygte efter nye muligheder i løbet af sommeren.

Andreas Jungdal skiftes ind i stedet for Filip Jørgensen under Danmarks U21-landsholdskamp mod Tjekkiet.
Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix

– Jeg ved ikke, om det har været en travl sommer, men jeg har selvfølgelig været ud og lede efter muligheder, som ikke lige er kommet.

– Det er selvfølgelig irriterende. Men man kan sige i sidste sæson, startede jeg heller ikke ud med at spille, men endte alligevel med 20 kampe.

– Så ja, jeg tager kampen op, og det er jeg god til. Nogle gange skal man også være lidt heldig og så tage den chance man får og vise sig godt frem, fortæller Andreas Jungdal til Campo og de øvrige fremmødte medier.

Det er heller ikke kun på klubplan, at den tidligere VB’er fra ungdomsårene er klar til at tage kampen op.

Hvordan har det været at være andetvalg til landsholdssamlingen?

– Det er jo ikke første gang, at jeg er andetvalg. Filip er en rigtig, rigtig stærk keeper, og han spiller i en kæmpe klub – så det har jeg selvfølgelig respekt for.

– Men samtidig tager jeg kampen op, og vi matcher hinanden godt, og vi støtter hinanden godt til træning. Så ja, jeg arbejder alt det, jeg kan for at vise mig frem og gøre mig til.

Under U21-landsholdets kamp mod Tjekkiet var landstræner Steffen Højer tvunget til at skifte Filip Jørgensen ud på grund af en skade.

Således fik Andreas Jungdal de sidste 10 minutter af den danske storsejr.

Dansk dominans: Ét skridt fra EM efter afklapsning af Tjekkiet

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P