Ungdomslandshold

Dansk dominans: Ét skridt fra EM efter afklapsning af Tjekkiet

Det danske U21-landshold mangler nu bare én enkelt sejr, før man endegyldigt kan booke en billet til U21-EM-slutrunden i 2025, da de danske drenge tirsdag aften smadrede Tjekkiet.

Det danske U21-landshold fejrer en scoring under EM-kvalifikationskampen mod Tjekkiet.

Regn og mål i stride strømme.

Det var ikke nogen sjov oplevelse, det danske U21-landshold bød Tjekkiet i Nørreskoven tirsdag aften.

Her endte det nemlig med en dansk storsejr i silende regnvejr, da de danske drenge kørte Tjekkiet over med 5-0.

U21-landsholdets startopstilling

Målfesten i Vejle startede fornemt ud, da William Bøving efter knap en halv times spil flugtede bolden ind på smukkeste vis fra kanten af feltet til 1-0.

William Bøving flugter til bolden på kanten af feltet.

Den danske føring stod ved magt indtil pausen, og her må den tjekkiske U21-landstræner have sagt alle de forkerte ting – eller Steffen Højer alle de rigtige.

I hvert fald skulle der ikke gå mere end tre minutter, før Mika Biereth kunne fordoble den danske føring takket være en drilsk tjekkisk afretning.

William Bøving og Mika Biereth fejrer sidstnævntes scoring.

Små fem minutter senere blev skidt til værre for tjekkerne, da målmand Antonin Kinsky begik straffespark, som Oliver Sørensen tog sig sikkert af, da han scorede til 3-0.

Da der var spillet godt en time havde den tidligere AGF-stopper Thomas ‘TK’ Kristensen sneget sig med op i det tjekkiske felt, hvor han modtog en tværpasning fra Mathias Kvistgaarden, som den store stopper sikkert kunne dirigere ind til 4-0.

Thomas ‘TK’ Kristensen fejrer sin scoring i opgøret.

Der var dog også dårligt nyt for den danske U21-landsholdskeeper Filip Jørgensen, som efter 80 minutters spil måtte lade sig udskifte på grund af en skade.

Fem minutter før tid bankede Mathias Kvistgaarden det sidste søm i kisten, da Brøndby-spidsen var først over en løs bold, som han ikke havde noget besvær med at prikke ind til kampens slutresultat 5-0.

Med sejren mangler det danske U21-landshold én enkelt sejr for at sikre sig en billet til EM-slutrunden i 2025.