Herrelandsholdet

David Nielsen skriger på talenter: Eks-AGF’er på vej

Albert Grønbæk debuterede på landsholdet i kampen mod Schweiz torsdag, men han er bestemt ikke den eneste med en historik på Fredensvang, der har en stor landsholdsfremtid i vente.

David Nielsen og Adam Daghim.
Foto: Bo Amstrup/ Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

– Det klæder os ikke som land.

Så konkret er David Nielsen, når snakken falder på implementeringen af danske talenter på landsholdet.

Albert Grønbæk leverede en imponerende debut torsdag mod Schweiz for ét minut efter sin udskiftning at blive overgået af Patrick Dorgu, der scorede 47 sekunder inde i sin landsholdsdebut.

Generelt har det danske landshold været for dårlig til at give unge spillere chancen tidligt i deres karriere, sådan lyder det søndag fra David Nielsen forud for Danmarks kamp mod Serbien.

– Hvis vi tager VM (i Qatar 2022, red.), så tager vi Yussuf Poulsen, der er skadet, med, og Christian Nørgaard, der er skadet, med i stedet for at tage noget ungt, friskt blod med på de sidste to-tre pladser.

– Jeg synes, det har været svært at komme igennem, samtidig med at der har været lukket ned fra Superligaen, og det er ikke godt nok, og det har ikke været godt nok længe.

– Jeg synes, man har gjort det (landsholdet, red.) til en eksklusiv klub af spillere, der har fået deres skifte til store klubber, og det klæder os ikke som land, for det har vi altid gjort, lyder det fra David Nielsen i TV 2’s optaktsstudie.

Landstræneren forklarer ændringer: Småskavanker

Den nuværende Lillestrøm-træner ser en ny, men ikke god tendens på det danske landshold.

– Christian Eriksen, vores største spiller i moderne tid, fik debut som 18-årig, men det har vi ikke set siden, og hvorfor har vi ikke det? lyder det fra den tidligere Lyngby- og AGF-cheftræner, der straks trækker på sin erfaring fra Fredensvang og kommer med en klokkeklar opfordring:

– Når jeg ser, hvad Albert [Grønbæk] kan gøre, så kan jeg sige, at vi har en Adam Daghim løbende rundt nede i [Red Bull] Salzburg lige nu, og hvis ikke han bliver landsholdsspiller, så er der ingen, der gør.

– Det tempo og dynamik, som vores landshold sukker efter [..] Det er vi nødt til at gøre noget ved, og det kan de her unge spillere bringe, lyder det fra David Nielsen.

Officielt: AGF sælger stortalent til Champions League-klub

David Nielsen trænede selv både Adam Daghim og Albert Grønbæk i AGF. I dag 18-årige Daghim fik tre kampe under David Nielsen i AGF, inden han i august sidste år skiftede til Red Bull Salzburg.

David Nielsen deler sin holdning med Campos chefredaktør, Allan Hvid. Du kan læse hans kommentar herunder:

Hvorfor skal vi vente så længe på Matt og Albert?

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P