3F Superligaen

Ekspert: De har vundet transfervinduet i Superligaen

FC Midtjylland handlede tidligt og stort denne sommer. Derfor mener Campos ekspert, Rasmus Würtz, at midtjyderne er vinderne af transfervinduet i 3F Superligaen denne sommer – han ser dog samtidig også en potentiel udfordring i den nye FCM-trup.

FC Midtjyllands ejere kigger ned mod banen under en kamp.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Du SKAL have A-landskampe på CV’et.

Ovenstående kunne man nærmest fristes til at tro var kriteriet for FC Midtjylland, hvis de skulle uddele en kontrakt til en ny spiller i det netop overståede transfervindue.

I hvert fald blev der hentet både en polsk, en tjekkisk og en schweizisk landsholdsspiller til Herning/Ikast-området.

Samtidig blev der også kastet en pæn slat penge efter nogle lidt yngre spillere med mere eksotiske navne – og et større videresalgspotentiale.

Og langt størstedelen af handlerne blev færdiggjorte, før stress og jag var en faktor.

Det er også nogle af grundene til, hvorfor Campos ekspert, Rasmus Würtz, har valgt at udråbe FC Midtjylland som 3F Superligaens vinder af transfervinduet.

– Jeg har prøvet at måle på tilgange kontra afgange, og her synes jeg, at de ser ud til at være sluppet stærkest fra det sammen med den i forvejen stærke trup. Også når deres problemer med skader lysner – her tænker jeg særligt på venstrebacks og Cho.

– Deres udfordring bliver at få spillet mange nye spillere sammen og manøvrere en forholdsvis stor trup. Det synes jeg også har vist sig i nogle af kampene. Altså, det der med at få spillestilen helt ind under huden og relationerne på plads – og samtidig skal alle holdes tilfredse, siger Rasmus Würtz.

Han kommer videre ind på det element, der hedder rettidig omhu; det faktum, at FCM ikke var presset til at foretage panikløsninger kort før lukketid.

– Det var i hvert fald ikke helt op til deadline. Det tænker jeg jo, at det er noget af det, man kan, når man har okay med midler. Så er det jo nogle gange lidt nemmere at få styr på det tidligt. Det kan de godt drage fordel af, siger han.

I FC Midtjyllands seneste kamp inden landsholdspausen endte man med at vinde over Silkeborg IF og erobre førstepladsen i 3F Superligaen.

Samtidig var det en kamp, hvor Ulvene skiftede en tjekkisk landsholdsspiller og en polsk landsholdsspiller ind undervejs – henholdsvis Jan Kuchta og Adam Buksa.

– Det viser jo bare, at Midtjylland er kommet langt. Og det er en af de største klubber, der er i den danske liga lige nu. Sammen med FCK og til dels Brøndby.

– Så det viser den styrke, de ligesom har fået igennem de senere år. De er blevet attraktive og har jo været ude at spille til Champions League-kvalifikation og så videre.

– Jeg synes, det er på niveau med FCK. I hvert fald på det parameter, der hedder at kunne få tiltrukket i spillere af meget høj kvalitet. Så er der jo nogle ydre omstændigheder, hvor man kan sige, at FCK ligger i København, spiller på nationalstadionet og har en kæmpe fanskare og måske noget andet interesse omkring sig, end hvad Midtjylland har. Men på den sportslige side, der er de på højde med.

FC Midtjyllands transfervindue:

Tilgange:

Ovie Ejeheri (Arsenal)
Ousmane Diao (CD Mafra)
Christian Sørensen (F.C. København)
Pedro Bravo (América de Cali)
Denil Castillo (Shakhtar Donetsk)
Kristoffer Askildsen (UC Sampdoria)
Adam Buksa (RC Lens)
Kevin Mbabu (Fulham FC)
Jan Kuchta (Sparta Prag)

Frederik Heiselberg (AC Horsens, retur fra leje)
Victor Lind (Vejle BK, retur fra leje)
Edward Chilufya (BK Häcken, retur fra leje)
Elías Olafsson (CD Mafra, retur fra leje)

Afgange:

Oscar Hedvall (Viborg FF)
Martin Fraisl (CD Mafra)
Mark Ugboh (CD Mafra)
Valdemar Birksø (FC Fredericia)
Sverrir Ingi Ingason (Panathinaikos)
Henrik Dalsgaard (AGF)
Mikkel Fischer (FK Haugesund)
Charles (Corinthians)
André Rømer (Randers FC)
August Priske (Djurgården)
Stanley Iheanacho (CD Mafra)
Stefan Gartenmann (Ferencvaros)
Edvard Sundbø Pettersen (Sandefjord Fotball)
Julius Voldby (B.93)
Pablo Ortiz (FC DAC 1904)
Mads Nybo Lauritsen (Vendsyssel FF)

Armin Gigovic (Rostov, retur fra leje)

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P