Champions League

– Der var voksne mænd og kvinder, der græd

Sparta Prag, med danske Lars Friis i spidsen, er klar til Champions League for første gang i 19 år, efter det tirsdag aften blev til endnu en sejr over svenske Malmö FF. Billetten til den fineste europæiske turnering fik folk til sidde med følelserne uden på tøjet på stadion i den tjekkiske hovedstad.

Lars Friis på et pressemøde forud for Sparta Prags kamp mod Malmö FF.
Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

For første gang i 19 år skal Sparta Prag spille med i Champions League.

Det sker efter en 2-0-sejr over Malmö FF tirsdag aften. Og en samlet sejr på hele 4-0.

Den slags bedrifter kan selvsagt mærkes på mange måder i den tjekkiske hovedstad. Først og fremmest er det lige direkte til de forreste sider i klubbens ellers tykke historiebog, men derudover skulle man også bare kigge sig omkring for at fornemme, hvor stort det egentligt er.

Der var voksne mænd og kvinder, der græd sammen i går på stadion

Lars Friis, cheftræner i Sparta Prag

Sparta Prags danske cheftræner, Lars Friis, fortæller til Campo, at skalaen af bedriften var til at få øje på med det samme.

– Det er bare stærkt, og det er 19 år siden, at klubben sidst var med i Champions League. Der var voksne mænd og kvinder, der græd sammen i går (tirsdag, red.) på stadion, og det er bare så dejligt at se, at vi kan bringe den glæde og følelse tilbage.

– Det er virkelig stærkt. Vi kunne have solgt over 50.000 billetter i går, så byen lever virkelig hernede lige nu.

– Det er nok ikke sunket helt ind endnu. Det er nok det der med, at man skal helt hen og stå med forberedelse og oplæg til kampene, før man helt fornemmer storheden, siger Lars Friis.

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Sidste år måtte Sparta Prag se sig slået af F.C. København i Champions League-kvalifikationen efter to tætte opgør. Det hele blev afgjort i en straffesparkskonkurrence,

Sådan gik det altså ikke i år, hvor den svenske modstander blev sat på plads over to kampe – men det var ikke uden besvær.

– Malmø er et godt spillende hold. Det blev en kamp om bolden, hvor de havde lidt mere ’possession’ end os i begge kampe, men de blev aldrig rigtig farlige. Så jeg er meget tilfreds med, at vi kan holde et så godt hold som dem væk fra store chancer.

– Jeg ved bare, at vi altid vil score. Ud af 44-45 gældende kampe i 2024 er det kun tre kampe, vi ikke har scoret i. Vi vil altid score mål, og vi har nogle gode offensive spillere.

– Det er små marginaler i kampene mod Malmø. Vi brænder et straffespark i går, og det gør de så også efterfølgende. Men scorer de der, hvad sker der så? Men overordnet set så er jeg utrolig tilfreds med vores holds præstation, siger Lars Friis.

I den hjemlige liga har Sparta Prag og Lars Friis også fået en fornuftig begyndelse på tilværelsen.

Her er det blevet til seks kamp uden nederlag og en aktuel førsteplads.

Der trækkes lod til Champions League i morgen torsdag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P