Conference League

Flirtede med kæmpe fiasko: FCK videre i Europa

FC København skulle ud i straffesparkskonkurrence, før de kunne spille sig videre i Conference League-kvalifikationsspillet.

FCKs Cheftræner Jacob Neestrup under playoff-kampen om en plads i Conference League-kvalifikationen mellem FC København og Randers FC i Parken, København, fredag den 31. maj 2024
E. Prekop
42′
45′
90′
Forlænget
120′

FCK er nummer 46. Banik Ostrava nummer 165.

Det er på den europæiske klubrangliste. Men i Conference League-kvalifikationen var de to hold meget lige, og FCK var faktisk ganske heldige i aftenens opgør.

Københavnerne kunne først afgøre tingene fra 11-meter pletten. Det var efter, de to gange 90 minutter samlet var endt 1-1. Og aftenens forlængede spilletid endte uden scoringer.

FC København kom slet ikke ud af starthullerne i Tjekkiet, og det udnyttede hjemmeholdet til fuldstændigt at styre slagets gang.

Ostrava spillede sig frem til pæne muligheder i indledningen af kampen, men de fik ikke for alvor truet Nathan Trott.

Opgaven blev sværere for københavnerne, da Thomas Delaney måtte udgå med en skade efter 41 minutter. Og bare minuttet senere blev skidt til katastrofalt.

Tjekkerne kom fortjent foran efter et længere tids pres. Det var Erik Prekop, der sparkede holdet foran.

Kort inden havde Nathan Trott leveret en flot redning fra samme Erik Prekop.

Så skulle man tro, at Løverne vågnede op, men det skete ikke. I løbet af anden halvleg var det fortsat Ostrava, som var ovenpå, mens FCK kæmpede med at tingene til at fungere.

Det var samme billede i den forlængede spilletid, og dermed skulle tingene afgøres på straffe.

Dem virkede det ikke til, at holdene havde øvet sig for meget på, men FCK trak det længste strå.

Den danske storklub scorede på to ud af fire ved Magnus Mattsson og Elias Achouri. Tjekkerne scorede bare på en enkelt ud af fem.