3F Superligaen

Ekspert om Sørensen-skifte: Kontroversielt at FCK sælger

Campos fodboldekspert, Rasmus Würtz, kan godt sætte sig ind i, hvorfor Christian Sørensen skifter hovedstaden ud med FCM og Herning. Samtidig er det kontroversielt, at FCK sælger, mener han.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

Det har været ugens helt store samtaleemne i dansk fodbold:

Christian Sørensens skifte fra FC København til FC Midtjylland.

Først og fremmest er skiftet kontroversielt, fordi Sørensen tidligere meget eksplicit har givet udtryk for, at han aldrig vil spille i netop FCM. Det var dengang, han tørnede ud for lokalrivalen Viborg FF.

Og så er der en anden faktor, som Campos fodboldekspert, Rasmus Würtz, hiver fat i som det første, når han skal sætte ord på den omdiskuterede transfer.

– Der er mange ting i det. For det første: At FCK sælger til FCM er kontroversielt.

– Strategien for FCK i gamle dage var, at de en gang i mellem købte fra konkurrenter først og fremmest for at styrke sig selv. Men også for den dobbelteffekt, der er i at svække konkurrenterne, siger han.

Würtz var selv tidligere en af de spillere, som FCK hentede fra en rival, da han skiftede AaB ud med hovedstadsklubben i 2007.

Men nu er det altså FCM, som hiver en Superliga-profil den anden vej over Storebælt.

Er det så et tegn på et ændret styrkeforhold i toppen af dansk fodbold, hvor FCM kan udfordre FCK som de største?

– Jeg ved ikke, hvor meget FCK bliver svækket, for det er tvivlsomt, hvor stor en rolle Christian Sørensen skulle spille for dem i den her sæson.

– Men alligevel er det kontroversielt, at det nu sker med omvendt fortegn, at FCM køber i FCK og bliver forstærket den vej.

– Men FCM er da deroppe af. Det er der ingen tvivl om. Hvis man tager alle parametre med, så er FCK nok stadig de største, men Midtjylland er deroppe.

– Det er både sportsligt men også økonomisk lige pt., siger han.

Tilbage i 2022 sagde Christian Sørensen, at han aldrig ville skifte til FC Midtjylland på grund af venstrebackens fortid i Viborg FF.

Den pibe har som bekendt fået en ganske anden lyd nu, hvor Sørensen er blevet FCM-spiller. Rasmus Würtz kan godt få øje på det problematiske i det modsætningsforhold.

Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Men AaB-legenden slår alligevel fast, at han forstår 32-årige Sørensens beslutning.

– Jeg kan godt sætte mig ind i, hvorfor han har sagt de ting i sin tid.

– Det var for at please de omgivelser, han nu engang var i, fordi der var den rivalisering mellem Viborg og FCM.

Du havde også foretaget det her skifte?

– Ja, det havde jeg. Jeg kan godt forstå, han vælger den vej.

– Der er gået en pæn rum tid siden, og han har spillet i FCK. Man skal også lade være med at sammenligne Viborg og FCM nu og her. Det kan man ikke sammenligne – for det er to forskellige verdener.

– Det forestiller jeg mig, de fleste fodboldspillere vil gøre både rent sportsligt.

– Og uden at vide noget om kontrakten tænker jeg, at det rent økonomisk er de færreste, der havde sagt nej til det, siger Würtz.

Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Derudover lægger den tidligere Superliga-profil vægt på, at Sørensen i FC Midtjylland kommer til en mesterklub, hvor der er mulighed for at spille europæisk fodbold i efteråret.

Christian Sørensen fik lyndebut for FCM, da han allerede et døgn efter præsentationen på Heden spillede alle 90 minutter i 2-0 sejren mod Vejle Boldklub.

Den nye venstreback blev sågar kåret til kampens spiller af klubbens fans.

Würtz vurderer, at de danske mestre har købt en spiller, som de håber på forstærker dem.

– Vi så det allerede fredag aften. Han er en ‘plug and play’-spiller. Han spiller fuldtid efter at have været der i et døgn, så det er der ingen tvivl om.

– Han er så erfaren, og han har prøvet en hel del nu. Han spillede med et kæmpe pres i FCK, så han ved godt, hvad det handler om, siger Campos ekspert.

Christian Sørensen er ikke spilleberettiget i FCM’s næste kamp, som er i Champions League-kvalifikationen mod ungarske Ferencváros på tirsdag.

Så næste Sørensen kamp for Ulvene, bliver efter alt at dømme mod Lyngby Boldklub fredag aften.

Sørensen bliver påvirket: Jeg er jo bare et menneske

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P