Premier League

Ligesom i Harry Potter: Jeg er en 9,5’er

Rasmus Højlund har fået ny konkurrent i angrebet hos Manchester United. 23-årige Joshua Zirkzee ser sig selv som en blanding af forskellige typer på en fodboldbane, og så nyder hollænderen at få tingene til at se flotte ud.

Foto: REUTERS/Alberto Lingria

I Harry Potter-universet skal troldmanden og vennerne finde perronen mellem nummer ni og ti på Kings Cross-stationen i London, hvis de vil til Hogwarts.

Den hedder 9 3/4. Det er på samme måde, den nye Manchester United-angriber Joshua Zirkzee ser sig selv.

Han mener, at han som type hverken er en 9’er eller 10’er – men befinder sig i krydsfeltet derimellem. En 9,5’er med egne ord.

Det fortæller hollænderen i et interview med The Mirror, hvor den hollandske angriber giver udtryk for, at han sætter pris på tryllerier i spillet.

– Jeg vil gerne spille det rene spil. Tunneller, lobbolde og hælspark. De ting hører til i spillet.

– Jeg falder ned på midtbanen i ny og næ. Det er ikke for mig selv, men det er for at hjælpe holdet. Jeg er nok en falsk angriber, siger han.

Zirkzee fik Champions League-debut for Bayern München som bare 18-årig. Og siden blev han matchvinder for storklubben i sine to første Bundesliga-kampe.

Siden har den høje angriber haft svært ved at nå samme højde, men ifølge den tidligere Anderlecht-lejesvend har han set indad og lært af tidligere fejl.

– Jeg var sikker på, jeg var klar til at blive førsteangriber for Bayern med det samme, men det var jeg overhovedet ikke.

– Det var for det bedste, at jeg tog et skridt tilbage for at finde ud af, hvad det virkelig kræver at få succes på topplan, siger han.

Foto: REUTERS/Massimo Pinca

Det var på et lejeophold i den belgiske topklub Anderlecht, at Zirkzee tankede selvtillid under Manchester City-legenden Vincent Kompany.

– Det var under hans vinger, at jeg tog betydelige skridt fremad. Tingene gik så meget bedre for mig.

– Kompany forklarede mig så meget om spillet og de små detaljer. Året under ham var meget vigtig for min udvikling, siger hollænderen.

Om Zirkzee kan finde de samme takter som i Anderlecht – og senest Serie A-klubben Bologna – må tiden vise. Første mulighed for at vise sig frem er i næste weekend.

Her møder Manchester United bysbørnene Manchester City i dette års Community Shield. Det er en kamp, der sædvanligvis spilles mellem de forsvarende Premier League og FA Cup-vindere.

Og det kan sagtens være, at Zirkzee får spilletid på bekostning af Rasmus Højlund. Danskeren er nemlig blevet skadet. Det kan du læse om her.

United bekræfter: Så lang tid er Rasmus Højlund ude

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P