3F Superligaen

Tilbagevendt FCM’er har lært særligt én ting

Efter et år i svensk fodbold er Edward Chilufya nu tilbage i FC Midtjylland. Han har særligt fokuseret på kunsten at forsvare i sin tid som udlejet.

Edward Chilufya i kamp for FC Midtjylland mod UE Santa Coloma.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

For et år siden blev Edward Chilufya udlejet til BK Häcken.

Her har den zambiske offensivspiller fået tanket på selvtillid og kampminutter, og denne sommer er han vendt retur til FC Midtjylland.

Det er ikke kun på selvtilliden, at midtjyderne får en ny spiller hjem. Han har nemlig også lært særligt én ting under sit lejeophold.

– At forsvare. Årene forinden var det ikke noget, jeg fokuserede særligt meget på, men det seneste år i Sverige har jeg lært at arbejde defensivt sammen med resten af holdet, og jeg er blevet bevidst om, at fodbold ikke blot handler om at angribe, siger han til FCM’s egen hjemmeside.

Edward Chilufya har været blandt FCM-cheftræner Thomas Thomasbergs startende spillere i de seneste to kampe. Noget, som han selvsagt glæder sig over.

– Det føles godt endelig at starte inde for Midtjylland igen. Jeg værdsætter tiltroen, og det motiverer mig blot endnu mere. At krydre det med en assist mod Nordsjælland betyder meget. Fodbold handler om at bidrage til holdet på sin måde, så det er vigtigt.

– Men jeg er ikke tilfreds med mine præstationer. Jeg synes, jeg kan gøre mere, og jeg føler mig også klar til det.

– Alle spillere har noget at forbedre, og det gælder også mig. Jeg kan særligt forbedre mine afslutninger, min positionering i feltet samt mine løb og timing i forhold til at komme bag forsvarsspillerne, lyder det fra Edward Chilufya.

Edward Chilufya blev hentet til FC Midtjylland fra Djurgården i vinteren 2022.

I alt står den 24-årige kantspiller noteret for 65 kampe med seks scoringer og fem oplæg til følge.

Hans kontrakt strækker sig frem til udgangen af 2026.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P