Conference League

Silkeborg IF ude af EL-kvalen efter vanvittig kamp

Der var underholdning for alle pengene, da Silkeborg IF skulle forsøge at hente to mål mod norske Molde FK i jagten på avancement i Europa League-kvalifikationen.

Europa League kvalifikationskampen mellem Silkeborg IF og Molde FK på Jysk Park i Silkeborg torsdag den 1. august 2024.

Silkeborg IF er ude af Europa League-kvalifikationen.

Det står klart, efter Kent Nielsens mandskab torsdag aften spillede 3-2 mod Molde FK hjemme på Jysk Park og samlet tabte 5-4 til den norske topklub.

Det var dog ikke uden masser af underholdning og dramatik, at Silkeborgenserne røg ud, for der var både et annulleret mål og rødt kort udover en masse mål.

Efter blot to minutter bragte Tonni Adamsen silkeborgenserne foran på straffespark, efter bolden ramte en Molde-forsvarer på hånden.

Silkeborg havde efterfølgende flere fine opspil, men efter 22 minutter bragte Molde imidlertid balance i regnskabet. Nicolai Larsen kunne kun halvklare et skud på mål, eller fladt indlæg afhængig af øjnene der ser, og så kunne Molde ellers løbe bolden direkte i mål, mens et par Silkeborg-forsvarere så til.

Efter 57 minutter fik Silkeborg så nok engang bragt spænding i opgøret, da Tonni Adamsen igen var på pletten – ikke straffesparkspletten vel at mærke. Adamsen modtog selv bolden på midten af banen, før han lagde den af til Andreas Poulsen, som med en smart stikning ind i feltet fandt en helt fri Tonni Adamsen, som gjorde antræk til at sparke mod fjerneste stolpe, men i samme ombæring lagde bolden ind ved nærmeste opstander, hvorved nordmændenes målmand blev snydt.

Efter 74 minutter kunne Silkeborg IF-fansene for alvor juble – men kun for en stund.

Her bragte den nye Silkeborg-spiller Ramazan Orazov nemlig silkeborgenserne foran 3-1, men målet blev efterfølgende underkendt efter et VAR-tjek grundet en smal offside i opspillet.

Selvsamme Orazov gik blot to minutter senere fra midlertidig helt til skurk, da han kom for sent i en glidende tackling og stemplede en Molde-spiller. Det gav i første omgang gult kort, men efter et VAR-tjek blev dén beslutning omstødt til et rødt kort.

To minutter senere kunne Moldes Markus Kaasa så bringe Molde på 2-2 og samlet 5-3, hvorved man skulle tro, han reelt havde afgjort kampen mod Silkeborg IF’s ti mand.

Den præmis købte indskiftede Younes Bakiz dog ikke inde på, da da han efter et fint Silkeborg-pres sparkede bolden ind bag Moldes målmand efter 88 minutter og med flere VAR-tjek igennem kampen, var det forventet, at der ville være en del ekstra tid til at få en Silkeborg-scoring mere.

Der blev således lagt syv minutter til kampen og begge hold havde flere fine tilbud, men det blev ikke til flere mål i kampen, og derved er Silkeborg IF ude af Europa League-kvalifikationen. De får dog stadig chancen for at spille sig i Conference League. Her møder de vinderen af Gent og Vikingur, hvor Gent i skrivende stund fører samlet 4-1.