– Flere svære kampe i Superligaen end i Sverige og Norge

Jeppe Andersen er hjemme i dansk fodbold igen efter syv år i svensk og norsk fodbold. Og Andersen fremhæver særligt én tendens i Danmark.

Jeppe Andersen foran kunstgræsse på JYSK Park i Silkeborg
Foto: Campo
Dette er en historie, du kun får på campo.dk

“Danmark er Nordens brasilianere.”

Det kan vi hvert fald godt lide at bilde os selv ind, når snakken falder på dansk fodbold sammenlignet med broderlandene Norge og Sverige.

Men er fodbolden bedre her til lands? Få danskere er mere egnet til at svare på det end Silkeborgs Jeppe Andersen.

Han begyndte karrieren i Esbjerg fB, men drog i 2017 til svenske Hammarby. Her spillede han indtil januar 2023, hvor turen gik til norske Sarpsborg 08.

Nu er han skiftet hjem til Danmark og Silkeborg IF.

– Det er altid svært at sammenligne niveauet i de forskellige ligaer, synes jeg. Det er ikke så let, men jeg synes, niveauet i Superligaen mindst er på niveau med Sverige og Norge. Jeg vil også sige, det er et lille niveau over, udtaler midtbanespilleren til Campo.

Jeppe Andersen foran kunstgræsse på JYSK Park i Silkeborg
Foto: Campo

Hvordan mærker du det?

– Bundniveauet er højere. Der er flere svære kampe i Superligaen end der er i Sverige og Norge, lyder det fra Silkeborg-midten.

Fankulturen spirer

Jeppe Andersen skiftede for syv år siden til Hammarby, hvor han nåede 175 kampe. Den svenske klub er kendt for sine ekstremt passioneret tilhængere.

Men når snakken falder på Danmarks plads i skandinavisk fodbold, så fremhæver Andersen selv den spirende fankultur her til land.

– Noget jeg også har lagt mærke til er fankulturen i Danmark. Den er begyndt at komme tilbage igen. Det var jo lidt dødt nogle år, men man ser der begynder at komme flere og flere mennesker på stadions igen. Det er bare fantastisk, hvis den udvikling fortsætter.

Selv er han gået fra Hammarbys infernalske fans til de måske mere saglige supportere af Silkeborg IF. Men det rører ikke Jeppe Andersen.

Silkeborg-profil regner ikke med at forlænge

– Nu var jeg jo i Sarpsborg, og det var heller ikke det vilde fantryk, der var der. Men nej, det gør mig ingenting, slutter Silkeborgs nye midtbanemand.

Jeppe Andersen og Silkeborg får muligheden for at vise, at dansk fodbold er norsk overlegen, når Molde FK gæster JYSK Park torsdag aften i Europa League-kvalifikationen.

Det første opgør endte 3-1 til nordmændene.

Slut for Silkeborg? Nederlag i Norge i Europa-kval

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P