Conference League

FCK’s ECL-modstander blev grundlagt på druktur

FC København møder på torsdag FCB Magpies i Europa Conference League-kvalifikationen, og det er en lettere usædvanlig historie, der ligger bag løvernes kommende modstander.

Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix

Fra druktur til europæisk kvalifikationsspil.

Det er den korte beskrivelse af FC Københavns kommende modstander i Europa Conference League-kvalifikation.

Der ligger nemlig en yderst usædvanlig historie bag FCB Magpies, eller i fuld udstrækning FC Bruno’s Magpies, som blev grundlagt så sent som i 2013.

Her tog en ung Newcastle-fan, 18-årige Louis Perry, til Gibraltar, hvor hans onkel og tante ejede en bar kaldet Bruno’s Bar & Restaurant.

Efter at den unge fan ikke fandt et sted at spille fodbold, besluttede han sig for at oprette sit eget hold. Den unge mand kom i kontakt med Mick Embleton, som blev klubbens første træner, men Embleton havde ét krav. Holdets navn skulle indeholde ‘Magpies’ som er kælenavnet for hans favorithold, Premier League-klubben Newcastle United, ligesom holdet skulle spille i sorte og hvide striber. Deraf kom navnet Bruno’s Magpies.

Perry og Embleton fik samlet et hold, hvoraf de fleste blev hvervet gennem Perrys families pub. Det var primært gode tekniske spillere, der bare havde den lille udfordring, at de godt kunne lide at drikke. Holdets første træning foregik i øvrigt på en strand.

Bruno’s Magpies fik lov at lægge ud i den næstbedste gibraltarske række og året efter blev den bedste og næstbedste række så lagt sammen.

Efterfølgende lykkedes det holdet bag den nye klub at få engelske tidligere olympiske skøjteløber og i øvrigt tidligere vice-formand i Watford FC, Haig Oundjian, til klubben, og så tog eventyret for alvor fart og projektet fik en mere professionel tilgang. Oundjian er i dag majoritetsejer.

I 2021/22-sæsonen kvalificerede klubben sig for første gang til europæisk fodbold og i samme ombæring lavede de en navneændring til FCB Magpies.

Du kan læse den fulde historie fortalt af Louis Perry til Daily Star her.

FC København og FCB Magpies mødes torsdag i Parken i København i det første af to opgør i Europa Conference League-kvalifikationen.

Opdateret: Tidligere fremgik det, at torsdagens kamp bliver spillet i København. Det er ikke rigtigt – første kamp spilles i Gibraltar. Der er returopgør i Parken ugen efter.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P